2009-01-29

VAB

Så var man fast hemma igen. Comebacken på jobbet blev kortvarig. Venla vaknade upp strax innan 01:00 igår natt och sprinklade täcket med lite krekkel. Upp mitt i natten för sanering av både dotter och säng innan man kunde somna om igen. Efter uppkastningen så verkade allt vara bra men vi vågade trots detta inte ta henne till dagis idag, således VAB.

I tisdags begav jag mig till Sätra hallen för lite inomhusintervaller även om jag mådde rätt pyton. Lamas hade ordinerat en stege enligt följande: 2x600/800/1000/800/600m där allt skulle plogas i 2:50-fart (34'' per varv) och vilan vara styggt kort, 200m jogg på cirka 60''. Seriepaus på 8 minuter. Lyckades matcha stegen hyfsat under första serien men kände att jag inte hann återhämta mig tillräckligt på den väldigt korta joggvilan. Med tanke på mitt usla allmäntillstånd så vågade jag inte pressa på för hårt under andra serien och i samråd med Lamas så skar vi ner den avslutande stegen med 100m per intervall till 500/700/900/700/500m och generösare vila: ståvila i 50'' samt jogg i 100m på 30''. Tack vare denna justering kunde jag fullfölja passet i tilltänkt målfart.

Nåväl, pulsen fick jobba på ordentligt och tekniken satt hyfsat bra även om det var länge sedan jag plogade inomhusintervaller. Sakta men säkert jobbar jag upp flåset och syratåligheten.

7 kommentarer: