2009-02-02

En helg av krekkel

Så slog den till. Krekkelsjukan alltså. Well, låt mig säga så här, det har inte varit en direkt pretty sight. Efter Elias simskola och den traditionsenliga fredagspizzan så ärade Elias detta med att lägga en pizza i dubbelbemärkelse i sin säng. Då Venla kräkts två dagar tidigare så insåg Mamma Marika och jag att våra dagar/timmar var räknade. Planenligt satte Marika igång att kasta upp under lördagen varvid jag följde efter natten mot söndag.

Av någon sjuk (ordval?) anledning förmådde jag mig inte till att kräkas, istället var jag totalt däckad av extrem magknipa och feber. Under söndagen förmådde jag mig kravla mig upp strax innan 21:00 och sörpla i mig lite Cola. Mådde som en spillra av mitt forna jag.

Idag måndag mår jag dock lite bättre. Febern är borta men magen är fortfarande orolig och bubblar likt ett inferno på maxvolym. Fick ett ryck och bestämde mig för att sticka ut en sväng och rasta benen. Med facit i hand kanske inte världens bästa beslut men att fatta kloka beslut då man är stressad av utebliven träning har aldrig varit min starka sida. Och passet då? Tja, det kan nog beskrivas som en enda lång plåga. Fattar inte riktigt hur jag lyckades pallra mig tillbaka med 15 km i bagaget.

I lördags hann jag faktiskt med att bränna av ett intervallpass på Sollentuna simhall innan jag dekade ner mig i krekkelsjukan. En positiv nyhet på simhallen var att de införskaffat tre nya stabila löpband så nu har man helt plötsligt sex stycken att välja mellan. Körde återigen stegen: 4', 5', 6', 5', 4' i 3:10-fart med varierande lutning enligt 3, 2.5, 2, 2.5, 3% och kort vila enligt: 15'' ståvila, 45'' joggvila i 4:30 och sedan uppvarvning av band till angiven fart och lutning. Stod pall till sista intervallen då jag tvingades till en extra 30'' ståvila efter två minuter. Redan under passet kände jag av lite bubbel i magen och det kanske var anledningen till att jag inte lyckades fullfölja det helt. Nåväl, nu hoppas jag att jag hade det mesta av dessa tragiska händeler (vader, förkylning och krekkel) bakom mig så man kan få lite träning- och arbetsro.

1 kommentar:

Anonym sa...

Aw shit, vinterwomitdisease... Inte skoj! Skönt att det är utagerat iaf för er del nu...

Sen det där med visa beslut, så har du rätt man vet oftast vilket det korrekta beslutet vore att ta. Samtidigt är det ofta lätt (gällande träning) att kanske tro att kroppen nog inte är så dålig som den utgett sig för att vara... Lektion lärd för egen del innan jul... Troligen gör man om missen minst en gång till under dom kommande åren...