2009-02-23

Pannkaka

För att citera en viss kapten Haddock: Bomber och granater!

Så kan man enklast sammanfatta gårdagens IDM över 3000m på Formen kollen. Loppet gick tyvärr inte som jag hade hoppats på och jag har nu spenderat det senaste dygnet med att sura lite och gnissla tänder. Inför loppet hade jag förhoppningar om en bra tid då de senaste veckornas träning gått relativt bra. Till på köpet har ju vaden även visat sig från sin bästa sida och inte strulat alls.

Var beredd på en del sololöpning och det blev ungefär så som loppet kom att gestalta sig. Kom iväg bra i starten och satte upp ett tempo ner mot låga 2:50. Under stora delar av första kilometern som klockades på 2:53 hade jag Swahnen, Andersson och Westerberg i släptåg. Sedan kom jag loss och fick en lucka ner till dessa under andra kilometern som gick på 2:55. Det var ett ganska stort antal startande (16 stycken) vilket innebar att det under andra och tredje kilometern blev en hel del omlöpningar. Detta tillsammans med sololöpning gjorde att jag tappade lite rytm och fokus och varvtiderna rann iväg en aning. Under andra halvan av loppet strulade även funktionärerna till det med varvräkningen och jag fick hela tiden informationen att jag hade ett varv för mycket kvar att springa. Inget problem med det då jag hade full koll på antalet varv själv. Det som dock kom att visa sig lite förödande var att jag inför sista varvet inte fick någon klockringning. Och inte heller Swahnen som hade returnerat bakom mig och således tagit in. Ingen klockringning som hade indikerat detta och speakern för loppet verkade inte heller ha koll på att vi närmade oss målgång. Så inför sista raksträckan sprang jag mest och kikade på projektorn där tiden visades. Jag visste att tiden var kass och sprang nog mest och såsade för att ta mig i mål. Och då det återstår ca 10 meter dyker Swahnen upp från ingenstans strax utanför mig och kuppar sig till segern! Vi fick exakt samma (kassa) sluttid, 8:46.09, men han tilldömdes välförtjänt segern efter målfotot (och fick en najs chokladkaka för besväret). DM-titeln gick till mig men i sammanhanget struntar jag fullständigt i det.

Visst, jag har några usla ursäkter till mitt förfogande men i slutändan får jag ju självklart skylla mig själv. Tre sekunder långsammare trots spajks och bättre form fast avsaknad av draghjälp. Hade jag mentalt orkat sätta upp ett högre tempo tidigare hade detta aldrig inträffat. Och dessutom var det ett generalfel att inte se sig hastigt om en eller två gånger sista hundra meter för att säkerställa att det inte kommer en konkurrent farandes. Coach Lamas sammanfattade det rackiga loppet kort och träffsäkert: Du var undertaggad.

Inomhussäsongen 2009 är nu över för min del och tyvärr blev den inte som jag hade tänkt mig då diverse vadproblem och sjukdomar gjorde att jag inte riktigt fick upp farten på tävlingarna. Nu ska jag in till gruvan och köra några riktigt tunga och bra träningsveckor så jag är väl förberedd till den stundande utomhuspremiären. Och efter gårdagens debacle så lär det inte bli svårt att hitta motivationen för att pressa kroppen hårdare än någonsin.

Alla resultaten »

10 kommentarer:

Anonym sa...

Vad ska man säga, bättre undertaggad igår än den 26/4....

Btw, såg det ut som Elias trivdes bra på banan, såg bra ut... Ska ta med Melker till rundbanan nå´n dag oxå, han lär älska det...

Anonym sa...

Anfäkta och anamma!

Anonym sa...

Men, Heath Ledger fick Oscar för den grymma insaten som den psykotiske Jokern. Minns vad du skrev efter att ha sett senaste Batman-filmen...så nåt positivt iaf!

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Jepp, den 26/4 lär det inte bli någon undertaggning. Det kan jag lova dig.

Elias verkade som sagt trivas på rundbanan. Skall bli kul att se om han kan pressa några snabba varv om några år. Tills dess blir det Kungsholmens knattelopp i maj.

Och du! Super grattis till tillökningen!!!

Patrik Engström sa...

n'batha m'bwele:

Jepp du har rätt. Måste bara sura klart förts.

Patrik Engström sa...

Anonym:

Tack för pepp! Jag vet inte vem du är men du verkar ha koll på mina tidigare post. Ledger gjorde en ruggigt bra insats som Jokern och, i mitt tycke, var han en given vinnare av bästa manliga biroll. Så preci som du skriver: positivt!

Anonym sa...

Va sägs om att haka på mig till dartklubben istället? :) Om inte förr så kan du räkna med sällskap på passen v. 13-14. Då kommer liket från Dalom att hålla till next door..

Anonym sa...

Pannkaka är bättre än, som för mig, smet! :)

Skämt å sido, inget ont som inte har något gott med sig. Som du själv skrev lär du inte få några problem med att hitta motviation till utomhussäsongen. Loppet i sig och din form tror jag inte heller är så mycket att fundera på för din del. Du fick ju göra loppet själv etc...

Lycka till med träningen, vi lär ju synas på tävlingsbanan framöver!

Patrik Engström sa...

JAYO:

Super! Jag bokar in direkt. Det ser ledigt och fint ut i kalendern vecka 13 & 14. Vad säger du om lite terrängvarv eller tröskelpass på måndag eller onsdag vecka 13?

Patrik Engström sa...

Janne:

Tack återigen för Pepp! Jag var mäkta besviken efter loppet men det börjar sakta lägga sig. Låt oss hoppas att kommande tävlingar ger goda resultat för både dig och mig. Hur ser din kalender ut? Har du några tävlingar inplanerade?

Vore najs att du din epost-adress ifall jag behöver kontakta dig. Då når mig på patrik@familyengstrom.com.