2009-02-16

Tillbaka


Hemkommen efter en långhelg i Ramundberget. Bedårande vackert väder från dag ett så det var bara att tacka och se glad ut. Jag vet inte vad det är med mig och fjällmiljö men när lampan släcks på kvällen efter en heldag i backen kombinerat med en del löpning så sover jag som en klubbad säl. Mycket skönt och jag vaknade faktiskt varje morgon på gränsen till utvilad. Det mina damer och herrar sorgligt nog en bristvara i min tillvaro. Och sedan har vi det där med hotellfrukostar. Normalt sett brukar jag stressa igenom frukosten för att hinna till jobbet i rimlig tid men under denna fjälltripp så serverades det mäkta god frukost som familjen i lugnad ro kunde förtära. En ruggigt bra start på morgonen.

Jag har varit inne på det under några tidigare posts men det tåls att säga det igen. Löpningen har rullat på oförskämt bra och det bästa av allt är att min tidigare onda vad inte grinat illa en enda gång. I lördags var det tänkt att jag skulle rulla av en strukturerad fartlek på de isiga och kuperade landsvägarna. Döm av min förvåning när jag vid lunch får se ett gäng killar försöka bära ner ett löpband på hotellets gym. Snacka om perfekt tajming, det var så jag fick nypa mig i armen. Men faktum kvarstod, ett nytt färskt löpband höll på att installeras och någon timme sedan hade jag kontaktat Lamas som på stående fot ställde in fartleken och ersatte det passet med mitt favvopass: 10x1000m. Farten sattes till 3:05 men det kompenserades av en kort ståvila (30'') samt 2%-lutning. Passet flöt på riktigt bra. Kontrollerad löpning fram till de två sista tusingarna då jag fick pressa på lite men dock utan att behöva förta mig ordentligt. Snittpulsen för de olika intervallerna indikerade dessutom att det fanns en hel del till att klämma ur kroppen som så hade behövts. Ett riktigt bra formbesked som bara spär på min positiva känsla de senaste dagarna.

Denna vecka kommer jag försöka skära ner lite på mängden för att få på ett bra intervallpass i Sätra på tisdag och sedan förhoppningsvis pressa kroppen till en hyfsat bra tid på 3000m kommande helg.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Omöjligt bra tajming måste jag säga... Men är 1000-ingar i all ära, på band blir det ju knappeligen hälften så skoj som på bana lr?

Lät f ö som en najs fjällvistelse, klockrent... Hur många bilar tutade dig av vägen på distanspassen?

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Jepp, heeeeelt otrolig tajming, knappt man fattar att det är sant. Tusingar på band kör jag ju självfallet bara då klimat inte meedger utomhuslöpning utan att slå sig fördärvad. Det är rätt skönt att mitt i midvinterland få iklä sig shorts och linne och sedan mosa på ett gäng tusingar utan att oroa sig för halka eller andra orosmoment.

Tutande bilar. Bara en faktiskt under fredagesn distanspass. Det tar sig sakta men säkert! :)