2009-03-20

12x1000m, 50'' ståvila

Igår var dags för veckans andra intervallpass. 12x1000m med 50'' ståvila. Coachen gick nog lite för försiktigt fram då han satte målfarten till 3:15. Måste erkänna att det känns oerhört stimulerande att komma ut från den semi-tropiska värmen på gymmet vid Sollentuna simhall. Igår var det dock lite ombytta roller. Istället för den pressande värmen så var det svidande kallt och en besvärande blåst som piskade en i fejset på de udda intervallerna.

Nåväl, skönt ändå att komma ut, kylan till trots. Rekade upp en lagom flack 1000m-sträcka genom Silverdal och påbörjade sedan intervallpasset. Några av grannarna i området höjde förvånat på ögonbrynen då man kom farande men de verkade ta det hela med ro. Under de fem första intervallerna fick jag även sällskap av Herr Larm som dock varit lite krasslig under veckan och tog det därför lite försiktigt. De udda intervallerna var lite tuffare då de bitvis gick i motvind. De jämna var dock en annan femma och man fick nästan hålla tillbaka lite. Stabila tusingar som snittades på 3:06 och där den sista klockades in på 3:01. Nöjd med passet då det trots allt handlade om 12 tusingar i bitvis besvärliga yttre förhållanden. Kommande två veckor är det samma pass som skall genomföras fast med 10'' kortare vila per gång. Kan bli en svår nöt att knäcka.

Gårdagens opepp låg och väntade på mig i posten. Som en god medborgare har jag betalat trängselskatten i november på 20kr, januari 80 kr och februari 20 kr. Igår damp det ner en påminnelse från Transport styrelsen (bara det nördiga namnet gör mig förbannad) där jag tydligen inte betalat in skatten från december på 35 kr. Någon sådan räkning har jag inte sett röken av men denna påminnelse skulle de ha 500 kr för. Alltså, trängselskatt: 35 kr, påminnelseavgift: 500 kr. Fan det är tragiskt. Ett påslag på över 1400 procent! Det som gör mig mer irriterad är att man har tre månader på sig att betala avgiften och under den perioden har jag erhållit ytterligare två räkningar från dem utan att de lagt på föregående månads kostnad. Istället åker man på den här skiten och inte har man nåt val heller. Liksom bara att pröjsa upp annars åker man dit i betalningsanmärkningsträsket. Tänker er själva att man av någon anledning inte betalar in mobilräkning på exempelvis 250 kr. Sedan kommer det efter tre månader en påminnelse från ingenstans med uppmaningen att betala 250 kr plus 3500 kr annars hamnar man i registret. Ni fattar. Så borde det inte få gå till. Nu ska en sådan här situation inte förhoppningsvis uppstå igen. Jag har nu som en pliktskyldig medborgare betalat den förbannade räkningen och dessutom kryddat det hela med en autogiro-ansökan.

Ojoj, jag grinade visst på lite här. Kan inte hjälpas. Jag blir sur bara jag tänker på eländet. Men är det nåt pepp som händer idag då? Det är ju trots allt fredag. Läste precis i DN att man beslutat sig för att skippa de kommande tv-serierna av Stieg Larssons två avslutande delar i Millennium-trilogin och ersätta den med två biofilmer istället. Inte mig emot, jag tror det blir super. Ännu mer pepp är att de redan är planerade till att gå upp på en biograf när dig i september och november. Sweet! Om det nu bara kunde komma en fjärde del.
Kan nog bli lite knepigt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

4e delen är skriven.

Patrik Engström sa...

Skattemasen:

Till 80% ja! :)

Fast vad jag hört ska den inte skrivas klart (av nån) eller ges ut i dess ofullständiga skick. Hjärtat lider...