2009-03-02

Alplöpning

Måndagen smög sig på. Jag märkte knappt att helgen försvann. Så nu sitter jag här med en kopp kaffe och försöker vakna. Har försökt sedan klockan sju i morse, går sådär om jag ska vara helt ärlig. Det är banne mig alltid såhär mot slutet av vintern. Som en dålig baksmälla efter julledigheten. Små snökorn trillar förstrött utanför fönstret och lurar bort det naturliga dagsljuset som skulle kunna skrämma tröttheten bort.

Enda ljuset i tunneln denna sega måndagsmorgon är att det skall beställas ny master-TV. Pepp! Som jag väntat! Inhandlade min nuvarande LCD 46-tummare för knappt fem år sedan. Då var den ett teniskt mästerverk som fick de gamla tjock-TV-apparaterna att se ut som reliker från tidig dinosaurieålder. Nu några år senare är den värd en tiondel av sitt ursprungliga värde och man kan enkelt konstatera att den inte har åldrats med värdighet. Teknik brukar, tack och lov, sällan göra det.

Förra veckan inbringade nästan 13 mils löpning med ett flertal dubbelpass. Dessutom kryddade jag det hela med tre kvalitetspass vilket för mig är lite ovanligt. I söndags var det vadslagning med Coach Lamas. Via någon italiensk mara-guru hade han snappat upp ett, enligt honom, över-jevvligt intervallpass. Passet gick ut på att under sex kilometer successivt skruva upp lutningen från 3% till 6% i en fart som var satt strax över tilltänkt marafart. Inte kunde det vara så slitigt tyckte jag och kort därefter var vadet klart. Fixade jag det hela skulle Lamas ära mig med mitt favvopass, 10x1000m med 30'' ståvila. Lamas blev nog lite skraj och lade därför på en extra kilometer. Alltså, 7km i 3:40-fart med ökande lutning 3% till 6%. För varje kilometer som passerades skulle bandet skruvas upp 0.5%.

Fyra första kilometer sprangs igenom lugnt och kontrollerat. På de två sista kilometerna fick dock pulsen börja jobba lite. Lutningen var då 5.5% och 6%. Försökte hålla god teknik och ett stiligt löpsteg men då lutningen är så pass brant är det lite knepigt. Jag gillar dock att springa i kuperad terräng och detta passet passade mig således bra, bergsget som man är. Sista kilometern gav en snittpuls på 187 med en toppnotering på 190 vilket indikerar att det fanns en del krafter kvar att ta till om så hade behövts. Så, ett vad är ett vad. Tanken på kommande 10x1000m får det att vattnas i munnen på mig!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Men 3:40 är väl knappast strax över marafart!?! I vilket fall, grattis till tusingarne! (På generella skisserna väntar 10 veckor med tusingar - kanske dags att kika ner på en klubbträning snart ;-)

Patrik Engström sa...

Sussie:

Hehe, sitter du och försvarar Coach Lamas!? ;)

Well, de stackare som råkat ut för passet tidigare hade fått ett pålägg mellan 8 - 20 sekunder. Därför drog vi nog till med 3:40. Lutningen var tuff, sex procent är inte att leka med. Men farten var, precis som du påpekade, lite klen. Skall nog gå att grisa ner den till 3:30. Däremot kompenserade kanske Lamas detta med att ge mig extra sulig kilometer att ploga?

Anonym sa...

Nä, jag märker bara ord! :-D

Anonym sa...

Om du gillar 10x1000 så mycket är det väl bara att köra det.

Patrik Engström sa...

Sussie:

Du får märka ord. Bara du blir frisk och kry super snabbt!

Patrik Engström sa...

Anonym:

Tänk om det vore så lätt. Nej, jag tar mig i akt och gör som Coachen säger. Han e påläst som få och ser, till skillnad från mig, den stora helhetsbilden. Skulle jag sätta upp intervallpassen skulle det bara bli med kortsiktigt fokus.

pinballwiz sa...

Hallå! Alla pratar om tider osv, men de har ju missat det viktigaste. Vad blir det för ny TV? :-)

Patrik Engström sa...

Peter:

Du har så rätt så rätt!
TV:n e ju hemmets viktigaste möbel och självklart måste jag följa upp min post-dropp om nytt tv-inköp. Jag lovar bättra mig och lägger upp en teknikkorrekt post mot slutet av veckan (förhoppningsvis med bilder och allt).

TV:n dyker upp vid en dörr nära mig imorn mellan kl 09-12. Jag valde länge mellan en 50tum Pioneer Kuro 5090 eller Samsung A796. Tillslut blev det en Samsung. Mest pågrund av priset samt det faktum att LCD/LED brukar hantera digitala källor bättre än plasma. Men det var banne mig inte ett lätt val. Båda TV-apparaterna uppvisade fantastiskt bra bild.

Unknown sa...

www0927
off white clothing
adidas clothing
kate spade outlet
red bottom shoes
christian louboutin shoes
pandora jewelry
converse trainer
superdry uk
nike outlet
hugo boss