2009-03-16

Helgsummering

Swoosch! Helgen till ända och man är tillbaka på jobbet. Förstår inte riktigt var helgen tog vägen, den försvann som i ett nafs.

Förutom fartstrecken i medvetandet så hanns det med vissa aktiviteter trots allt. Under lördagen fick vi lite uppbackning med barnpassning varvid Mamma Marika och undertecknad hann med en sväng till biografen för att se filmen Män som hatar kvinnor. En rätt bra filmatisering av boken som är smått fantastisk. Det var med en lättnads suck som jag kunde konstatera att denna filmatisering är klart bättre än de två floppfilmerna med Arn. I Män som hatar kvinnor hade de fokuserat på rätt saker vilket jag tycker man misslyckades med i Arn-filmerna.

I fredags körde jag veckans andra intervallpass på löpbandet. En stege enligt: 4', 5', 6', 5', 4' med varierande lutning enligt: 3, 2.5, 2, 2.5, 3% och farten satt till 3:10. Vilan: 15'' ståvila då bandet varvades ner, 60'' pausjogg på 4:30 och sedan 15'' ståvila då bandet varvades upp igen. Veckans tredje intervallpass sprängdes in under söndagens långpass. Fick äntligen med mig Herr Larm och vi jobbade oss runt Edsviken till Norrtull. Där vek han av mot Söder och jag tog mig hemåt via Hagaparken och Ulriksdal. Efter 1:30 påbörjade jag en fartökning som varade i lite drygt 30 min (9 km). Snittfarten för detta blev ganska exakt 3:30 utan att direkt behöva ta i och återigen kan jag inte låta bli att känna ett visst litet sugande behov av att göra ett nytt maraförsök och kapa ner tiden med några minuter. Totalt knappt 31 km på höga 2:04 vilket gav en snittfart på strax över 4:00. Veckan summerades ihop till lite drygt 12 mil med tre kvalitetsinslag. Nu är benen rätt möra efter mer än tre veckors kontinuerlig träning utan avbrott. Har bokat in en tid för operation hos Naprapat-Helena ikväll. Någonting inom mig säger dock att jag kommer ha mer ont i kroppen efter att hon gått loss på mina stackars arma ben. Men men, det är säkert bra i förebyggande syfte.

Åtminstone så intalar jag mig det...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vore kul att se ett seriöst maraförsök från din sida Patrik. Inte för att det gick direkt långsamt sist men jag tror du har riktigt grymma tider i kroppen! Du kan få haka på mig och Swyzze till Frankfurt i höst.

Patrik Engström sa...

Mackan:

Tack för pepp! Läste precis på din blogg att nerräkningen påbörjats till din marastart. Jag håller tummarna på att du går super för dig!

Frankfurt marathon kommer nog inte fungera för mig. Det är bara två veckor efter hemkomsten från konfresan till Japan. Jag tror dock att det kanske lutar åt ett nytt försök på Milano-banan.

Unknown sa...

www1027
longchamp outlet
ugg boots clearance
adidas yeezy

louboutin shoes
louboutin shoes
canada goose outlet
pandora charms
christian louboutin shoes
ralph lauren uk