2009-03-03

Suspekta betraktelser

Söndagens intervallpass på Sollentuna simhalls gym bjöd på två märkliga upplevelser/betraktelser. Först ut var en tjej som sprang på bandet bredvid mig. Rätt som det var så bara small det till och sedan låg hon bokstavligen med mage och huvud rakt ner på bandet och rullade av samtidigt som hon vilt försökte kravla sig tillbaka på bandet med sina armar(!). Då jag senare frågade henne hur det gått berättade hon att hon för en kort stund tappat koncentrationen då hon börjat tänka på mat!

Väl avrullad från bandet såg hon lite små groggy ut, borstade av dammet från sina kläder och tog sedan ordentlig sats och rusade/hoppade tillbaka upp på bandet som var i full gång. Jag hann inte ens varna henne innan det var försent. Hon flög upp på bandet och under en kort stund likt en yr höna ömsom sprang hon och vevade med armarna i hopp om att finna lite balans innan det dags för dagens andra avåkning. Efter denna incident påtalade jag för henne att det är klokast att kliva på bandet från sidan och allra helst om man inte är van vid löpband sakta successivt skruva upp farten istället för att hoppa på bandet i full fart.

Nästa semi-bisarra incident skedde mot slutet av mitt intervallpass. Från gymmet kommer en tjej gående likt bästa catwalk. Hon var utstyrslad i senaste och mest trendkorrekta rosa träningsoverall, oklanderligt sminkad och med uppstajlat hår. Som pricken över i:et bar hon även att par stora solglasögon. Visst det hänger lysrör i taket men så mycket bländar de väl inte? Jag kan iofs ha inbillat mig det hela eftersom jag var lite sliten på sista intervallen men jag kan nästan svära på att jag inte såg i syner.

Solglasögon på gym?
Jag försöker förstå.
Misslyckas dock fatalt.

6 kommentarer:

Dunceor sa...

Jag är en rätt frekvent gymbesökare, både för köra styrketräna eller köra roddmaskin och jag kan berätta att avåkningar är inget ovanligt. Även att vissa verkar tro att gymmet är ett ställe för visa upp senaste modet är också vanligt. Många som kommer dit, sätter sig på en maskin, gör ett par enklare övningar på låg vikt och sen går de bara rundor. Ibland känns det som de stirrar på en när man flåsar ordentligt som om jag vore den konstiga. Det hänger mycket suspekta människor på gymmet.

Roligast på gymmet senast dock var ett par smågrabbar i duschutrymmet:
"Vi kör uTorrent hemma, han som har skapat det har också skapat hela datorn!". Du som jobbar med data precis som mig kanske förstår det roliga i det =)

Anonym sa...

Nej fy fan vad jag vill hylla bruden som började tänka på mat och ramlade av bandet. Ge mig henne.

Så himla bra.

Anonym sa...

Den andra bruden hade förstås åkt av bandet förra veckan och dolde nu sina blessyrer bakom de mörka jättebrillorna.

Men stirrar inte folk på dig och ramlar av banden när du flyger över dem i dina blåröda cape och mantel?

Å vad säjer dom om att du har tvingat simhallen att installera en telefonkiosk till att byta om i?

Patrik Engström sa...

Dunecor:

Haha, vilken härlig kommentar av smågrabbarna! Man undrar ju hur mycket grabbarna har warzat ner! Men visst, µTorrent rockar!

Patrik Engström sa...

M:

Haha, jo det var en rätt skön kommentar. Creds till henne! Tyvärr blev även jag hungrig när hon väkte matbegäret i mig. Men jag stod pass och höll mig åtminstone kvar på bandet! :)

Patrik Engström sa...

LN:

Dammit, det var kanske min mantel som störde henne så att hon trillade av bandet?

Ärligt talat tror jag att jag skulle smälta in bättre på gymet om jag iklädde mig en tajt trendig stålmannendräkt. Nu när jag flåsar mig fördärvad på bandet och faktiskt tillskillnad från många andra tar i och vågar svettas så stirrar de på mig som om jag kommer från en annan planet.