2009-03-23

Vart tog det fina vädret vägen?

Självklart var jag tvungen att i min förra bloggpost klaga på den bitvis tuffa värmen på löpbandet vid gymmet på Sollentunas simhall. Ungefär på samma sätt som jag på ett inverterat sätt styr aktiemarknaden (säljer jag några poster så går självfallet kursen spikrakt upp) så verkade vädrets makter vilja sätta mig på plats. Efter två löppass under helgen som nästan osade vårvibbar så började det självklart snöa igår kväll. Fasiken vad trist. Nu får det snart vara nog med vinterföret. Jag vill ha värme, sol och torr rensopad asfalt. Är det för mycket begärt?

På söndag är det utomhuspremiär med just Premiärmilen. Om snön inte smälter bort snart så är det risk för att delar av banan kommer att bli svårlöpt. Nåväl, jag brukar kunna pinna på hyfsat trots att föret inte är det bästa. Ett bra exempel på detta är Påsksmällen från ifjol. Sämre förhållanden kan jag inte tänka mig. Har på känn att jag kommer få äta upp det där påståendet.

Som jag hintade ovan hann jag med två löppass under helgen, båda tillsammans med Herr Larm vilket självfallet lättade upp det hela ordentligt. Då Herr Larm är en av Sveriges tre morgonpiggaste män så var det avfärd redan klockan 09:00 på söndag för veckans långpass. Lamas instruktion löd denna gång fartökning efter 75 minuter från 4:00 ner mot 3:30. Trevlig runda som löptes i strålande väder och där fartökningen kändes riktigt bra. Hann med 12.6 km i det högre tempot vilket gav ett snitt på 3:34. Totalt blev passet 30.5 km som tog två timmar och sju sekunder, således ett snitt på 3:57. Detta var tredje långpasset på raken.

Jag känner en lättare panik för vad Coachen har i sikte.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns ju en tävling den 30 maj där man kan ha viss nytta av långpassen!

Anonym sa...

Värmen kommer tillbaka till helgen, har jag hört. Rensopade gator kan jag däremot inte lova.

Patrik Engström sa...

Anonym:

30e maj? Tänker du på Änglamilen i Ängelholm? ;)

Patrik Engström sa...

Anonym:

Låter super med lite värme till helgen. Skit i gruset. Värmen e viktigare! :)

Dunceor sa...

Jag har sprungit Änglamilen två ggr i yngre år, mycket trevlig! :=)

Dock satsas det på något annat den helgen ;=)