2009-04-02

12x1000m, 30'' ståvila

Så var det dags för den sista delen av trilogin 12x1000m. Ett sting av sorg drog in över mitt sinne kort innan start. Jag gillar verkligen tusingar men misstänker att Coach Lamas inte kommer vara så generös med dem framöver som han varit nu under några veckor.

Hur som helst så kom Jayo förbi mig direkt efter lektionsslut vid Polishögskolan och tillsammans värmde vi kort upp innan det var dags för start. Båda var lite oroliga över hur mycket den korta vilan skulle inverka på passets intensitet. Till skillnad mot de två tidigare veckorna så var vädrets makter på vår sida igår. Strax under tio grader och nästan helt vindstilla. Kändes mäkta befriande att få springa intervaller i knätights, underställ och väst. För min del gick passet riktigt bra. Revanschlusten från helgens fiaskotävling var stor. Landade in de udda intervallerna på strax över 3:05 och de udda, svagt utför, på ner mot 3:02. Benen kändes pigga och alerta passet igenom och kombinerat med en bra skalle så brändes tusing efter tusing av enligt plan. De sex första gick av bara farten. Mellan intervall sju till tio bröjade det svida på lite men fortfarande helt kontrollerat. Mosade in sista tusingen på 3:00-blankt och kunde glatt konstatera att jag även på den sista intervallen kunde bibehålla tekniken och springa avslappnat.

Snittet för de tolv tusingarna blev 3:03.6 vilket faktiskt innebär att jag på de tre tusing-intervallpassen sänkt snittiden per kilometer trots reducerad vila (50'', 40'' och 30''). Således ett gott formbesked. Nu gäller det bara att fortsätta krydda och vässa formen för att sedan blåsa ut allt på kommande tävlingar.

10 kommentarer:

swyzak sa...

Najesly plogat... riktigt stygg vila oxå... Och draghjälp också ser jag trefvligt...

Sussie sa...

Du kan få mina tusingar om du vill! Jag har fem pass kvar om totalt 56 tusingar. Ångest är nog den känsla som regerar men om du blir glad så kan du som sagt få dem! Tänk så generös jag är!

erikj sa...

Snyggt jobbat!

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Danke! Jag hade inte draghjälp hela vägen men den hjälp jag fick var väldigt tacksam!

Patrik Engström sa...

Sussie:

FEM PASS med tusingar kvar!? Jag tar dem precis när som helst!!! Måste nog ta en liten kontakt med Coach Lamas om detta!

Patrik Engström sa...

erikj:

Tjena Erik!
Tack för pepp!

Martin sa...

Vill se tider under 3.00, är inte riktigt där än själv.

Patrik Engström sa...

Martin:

Haha, vem vet! Lägger du ner pingisen så kanske du gör milen under 30? :)

5689 sa...

zzzzz2018.9.16
kate spade outlet
nike shoes
coach outlet online
pandora charms
canada goose outlet
giuseppe zanotti
hermes belt
coach factory outlet
moncler jackets
supreme clothing

Unknown sa...

www0927

clarks shoes
tod's outlet
true religion
moncler outlet
mbt shoes
jordan 8
nike blazers
ugg boots clearance
coach outlet
ecco shoes