2009-04-06

Battlefield Ursvik

Vackert vårväder = premiärcykling utomhus

Så var ännu en helg till ända. Vädret har mestadels varit super och utöver detta så har sömnbristen från förra veckan hyfat utjämnats.

Igår kommenderade Coach Lamas ut mig på långpass i Ursvik-terrängen. Terrängsäsongen är nära förestående och nu gäller det att tugga höjdmeter så mycket som möjligt. Herr Larm och jag joggade ner till Ursvik där vi direkt körde en fartstegring i 5km-spåret på 17:30. Några partier här var ganska leriga och svårlöpta varvid vi hade rätt dåliga vibbar inför det kommande varvet i 10km-spåret som normalt sett är mycket känsligare för regn. Våra farhågor visade sig vara korrekta, efter de inledande 3km så byttes grusstigen ut mot lersörja och vid 4km bredde sig en stor sankmark ut sig framför oss. Bara att försöka springa runt sjön och sedan ta sig tillbaka till spåret. Vid det här laget var jag lerig upp till knäna och skorna vägde ett ton. Inte blev det bättre av att man inte fick ut ett skit i frånstampet då man tenderade till att bara halka runt i leran. Det liknande mest någon godtycklig scen från Novemberkåsan. Mina tankar gick ofrånkomligen till Grabbarna-Grus som under helgen sprang 5xExtremen i vad som måste klassats som riktigt tuffa förhållanden. Tydligen sattes det nytt banrekord vilket bara är att göra hatten av för.

Hur som helst så lyckades jag på nån vänster snitta 3:29 trots misärunderlag innan det var dags för avslutningen i 2.5km-spåret som enligt mig är den tuffaste kortare slingan av sitt slag i Stockholm (Jo Snusan, den är slitigare än Fiskartopret - jag lovar). Alles in 30km där 17.5km avverkades i ca 3:30-fart i tuff terräng och mega-kasst underlag. Både Larmen och jag var mäkta slitna efter passet och vi måste varit en bedrövlig syn för kringpasserande då vi stapplade hemåt på stolpiga ben halvt dränkta i lera.

Som plåster på såren blev det premiär-grillning ute på altanen efter passet.
Pepp!

8 kommentarer:

Herr Larm sa...

Kan bara intyga att värre underlag har jag inte varit med om under mina 15 år som seriäs löpare. Jag som löpare gillar ju bäst platta banor, asfalt och torrt underlag, alltså totala motsatsen till vad vi upplevde igår. Jag kom lite på efterkälken när 62 kg Engström flög över leran, otroligt att kunna snitta sub 3.30!! Men jag slet tappert med leran strax bakom.
De 5 km hem från Ursvik gick inte fort kan instämma på, krypfart men oj vad vi var slitna. / Herr Larm

Martin sa...

Undra vad hundra pannor wallin skulle få för km tid

swyzak sa...

Väldigt nära Multisport för er del... Det e fan ingen höjdare med helt nedlarade terrängspår...

Patrik Engström sa...

Herr Larm:

Ha, det är lite tröst på såren när en så ärrad veteran som du anser att underlaget under helgen var tufft. Men det var precis som du och jag garvade åt under passet: Novemberkåsan.

Och du, hemjoggen? Den var fruktansvärd!

Patrik Engström sa...

Matrin:

3:00.
Blank!

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Jo det var banne mig nära till Multisport. Nu hoppas jag att spåren torkar upp så fort som möjligt så man kan fortsätta nöta höjdmeter utan att behöva göra skovård i en halvtimme efter passen.

Walter sa...

Fiskis och Ursvik är nog ganska lika när det gäller slit. Om man springer snabbt är det alltid slitigt ;-)

Ursvik har dock längre uppförsbackar - tänker framför allt på den första och sen eländet när man har svängt in på 2,5:an. Just den hatar jag. Brr.

Unknown sa...

www1027

louboutin shoes
jordan shoes
coach outlet
canadian goose
coach outlet
coach outlet
ugg outlet
kate spade outlet
hermes belt
christian louboutin outlet