2009-04-13

Hemfärd

Tiden i Finland lider mot sitt slut och det gör även den sköna påskledigheten. Senare idag bilar vi till Åbo där vi tar färjan tillbaka till Sverige. Imorgon bitti står vi återigen på svensk mark om allt vill sig väl.

Under ledigheten har vi mestadels tagit det lugnt och försökt återhämta oss lite. Snart väntar nya utmaningar i form av tävlingar, flytt och barnkalas. På någon vänster ska nog allt gå vägen. Igår fyllde Mamma Marika år och hon firades under lugna och städade former.

Jag har även hunnit med några bra pass där det som sticker ut lite extra var lördagens långpass över 31.2km på exakt två timmar blankt. Coach Lamas hade mixat upp passet med en fartleksstege enligt: 2x2/4/6/8/6/4/2' med rak 2' joggvila mellan intervallerna. Bitvis ganska jobbigt pass, det är klart svårare att komma upp i steget då kilometerräknaren närmar sig 30 km. Men ska man kunna borra på hela vägen under ett marathon så är pass av denna karaktär säkerligen nyttiga.

6 kommentarer:

Tröskelkungen sa...

OK när under passet placerade du in stegarna? Var den andra sent i passet?

Patrik Engström sa...

Tröskelkungen:

Eftersom de två stegarna tillsammans omfattade 64' och tillsammans med alla pausjoggar (26') så blev det tillsammans 90'. Då mitt pass skulle vara två timmar så värmde jag upp med 20' i 4:00-fart och sedan 10' nerjogg i 4:30. Mellan de två stegarna tog jag samma vila som mellan intervallerna, dvs 2'.

Anonym sa...

tider på intervallerna?
vad hade du för vila mellan intervallerna?

Patrik Engström sa...

Anonym:

Tider på intervallerna? 2/4/6/8/6/4/2'. Alltså 2 min, följt av 2 min joggvila sedan 4 min följt av 2 min joggvila osv.

Anonym sa...

Mitt fel, sorry.
Undrade såklart vad du höll för fart på intervallerna.

Patrik Engström sa...

Anonym:

Hmm... Tyvärr så pajkade mitt Garmin-program precis då jag tankat över rutt och mellantider. Så vips så försvann alla data. Jag hann inte gå igenom dem. Men oavsett detta så är det säkerligen ganska varierande snittider på intervallerna då jag sprang dem på landsväg, grusväg med olika kupering. Coachen vill ibland att jag ska släppa allt med snittider mm då det ibland skapar en undermedveten press. Skönt ibland att låta kroppen styra ansträgning mm. Ett bra sätt att göra detta är att bränna av lite fartlek på sträckor som man inte kan mäta. Men om jag får uppskatta mina tider så låg de kanske på 3:20 - 3:25 beroende på kupering.