2009-04-16

Iaktagelser

Ett riktigt pang-erbjudande!

Under båtresan tillbaka till Svedala efter påskfirande i Finland så lade jag märke till några direkt bisarra iaktagelser på Finlandsfärjan.

För det första fanns det på vissa ställen hytter bredvid varandra med samma hyttnummer. Alltså exempelvis 5123 vid en dörr och direkt bredvid fanns en till hyttdörr med samma nummer. Visst, det finns större sviter man kan bo i men dessa är inte placerade på våning fem strax över bildäck och har dessutom inte två ingångar. Mycket märkligt. Trots att både jag och Mamma Marika (tyvärr) har stor erfarenhet av finlandsfärjor så var detta ett nytt inslag i den annars rätt gråa tillvaron som brukar råda på dessa båtar.

Den andra skumma saken som observerades på hemfärden var i ett reklamerbjudande som låg och väntade på oss i vår hytt. Här lockades man att köpa lite söta Mumin-muggar till vad som förmodades vara ett realiserat pris. Döm dock av vår förvåning när vi studerade erbjudandet lite närmare. Ni ser det va? Ordinariepris var 126,50 kr men nappade man på erbjudandet fick man dem för vrakpriset 145 kr. Kändes inte som en riktigt bra deal.