2009-04-28

Ingenjörer

För någon dag sedan damp följande text ner i mail-brevlådan från en kollega på jobbet och jag kunde inte motstå frestelsen att delge er innehållet. Då jag själv är civilingenjör i datateknik så var jag ju självfallet tvungen att dra lite extra på smilbanden. Ungar e för sköna. Eller finns det ett uns sanning i hans ord måntro?

Vad gör ingenjörer egentligen? Tero, 7år har sammanfattat:

Jag vill bli ingenjör när jag har blivit stor, det är ett roligt arbete och lätt. Därför finns det så många ingenjörer i dag, och varje dag blir de bara fler. Ingenjörer behöver inte gå så mycket i skola. De måste lära sig programmeringsspråk, så att de kan tala med datorer. Jag gissar att de måste kunna läsa också, så att de vet vad det är frågan om när allt trasslar till sig.

Ingenjörerna måste vara modiga så att de inte blir rädda, när allt trasslar till sig mer än möjligt, eller när de måste tala främmande språk på utländska så att de vet vad de ska göra. De måste ha goda ögon också, så att de kan se genom en kjol och inte vara rädda för kvinnorna på kontoret, eftersom de arbetar tillsammans.

Jag gillar också lönen som de får. De får mer pengar än de hinner använda. Det beror på att alla vet att ingenjörerna har ett svårt arbete utom ingenjörerna som vet hur lätt det är. Det finns inte så mycket som jag inte tycker om, utom att kvinnorna tycker om ingenjörer och vill gifta sig så att man måste köra bort dom, så att de inte stör.

Jag hoppas att jag inte blir allergisk mot kontorsdamm så att jag kan bli ingenjör. Jag blir sjuk av vår hund. Om jag blir allergisk mot kontorsdamm kan jag inte bli ingenjör och måste arbeta.

Tero, 7år


10 kommentarer:

Dunceor sa...

Haha. Som ingenjör själv så uppskattar man det =) Ungar är för underbara =)

seas sa...

Hehe. Underbar slutkläm också.
"Om jag blir allergisk mot kontorsdamm kan jag inte bli ingenjör och måste arbeta."

Anonym sa...

Det är alltså därför du hinner träna så mycket, du behöver ju tydligen inte arbeta=)

Patrik Engström sa...

Dunceor:

Jo det är en mycket finurlig och säkerligen träffsäker beskrivning han gör av oss ingenjörer. Eller hur?

Patrik Engström sa...

Seas:

Jo, slutklämmen är najs. När man inte tror han kan toppa det hela så avslutar han storartat.

Och du! Mäkta bra löpt i helgen!

Patrik Engström sa...

Anonym:

Jepp så är det. Jag behöver inte arbeta utan kan dra på höghöjdsläger precis hela tiden.

Ellinor sa...

Gäller detta även kvinnliga ingenjörer...eller är det så att kvinnliga ingenjörer är inte som andra killar? ;)

Anonym sa...

Nej, kvinnorna verkar ju vara lite läskiga. Det är ju därför ingenjörerna måste vara modiga;)

Patrik Engström sa...

Ellinor:

Därav förtäljer inte historien. Kanske måste vi kontakta Tero för att undersöka det hela. Eller så frågar jag min fru. Hon e civilingenjör i datateknik hon med. Och nej, vi pratar istort sett aldrig jobb med varandra. Skönt.

Patrik Engström sa...

Anonym:

Härligt, nu är pajkastningen igång! :)