2009-04-10

Påsk i Finland

I onsdags begav sig den Engströmska familjen till de finländska nejderna för lite påskfirande hemma hos Mamma Marikas familj.

Under torsdagen firades Elias på sin fem års dag och inkasserade en blandad kompott i form av Lego Tie Fighter-skepp, Lego TV-spel, Turtle action-figur, Clone Wars film, kläder och en ny stereo med tillhörande finsk popmusik.

Jag själv har hunnit med ett lättare distanspass igår och idag och laddar nu för morgondagens långpass med insprängda fartleksmoment. Vi får se hur det går under detta pass, denna gång har jag inte något trevligt sällskap av Herr Larm, Unicorn-Linus eller Handbollspolacken. Istället är jag utlämnad åt min egen otålighet vilket kan vara lite påfrestande under två timmars löpning. Coach Lamas som känner min otålighet väl råder bot på detta med 64 minuters fartlek under passet. Då tvingas skallen vara på alerten och tristessen hålls på replängds avstånd.

Häromdagen damp det ner ett brev i brevlådan undertecknat av självaste Anders Olsson, gudfadern inom svensk friidrott. I brevet blev jag erbjuden 2000kr för att bara komma till start på Stockholm Marathon. Självfallet mycket smickrande men inget jag nappar på. I år. Till nästa år är det dock inte omöjligt att yours truly ställer sig på startlinjen för att ploga 42.2km runt Stockholms innerstads gator.