2009-04-08

Terräng-intervaller

Igår var det dags för premiär av terrängintervaller i Polisspåret. Till skillnad från söndagens leriga Ursvik så var Polisspåret torrt och fint men bitvis väldigt mjukt tillföljd av sågspånunderlaget. Spåret är böljande, bra kuperat och lagom kurvigt så man får hela tiden vara på alerten för att komma rätt. Precis så som jag gillar det.

Dåligt med sömn natten innan vilket gjorde att jag var lite seg på jobbet. Dessutom har jag inte pressat lika mycket höjdmeter som i fjol så jag var lite orolig över att passet skulle bli smärtsamt samt att snittiderna inte skulle vara så charmerande.

Coach Lamas hade skissat upp 3x2 varv i Polisspåret med 75'' ståvila. Ett varv är 1800m så totalt blev varje intervall alltså 3600m (gps:en säger dock att varven är aningen kortare). I fjol då jag körde 6x1800m med 60'' så snittade jag 5:22 och 5:19. Igår landade jag in alla tre dubbla varv på mellan 10:50.8 till 10:51.9. Lite små fascinerande att jag på 3600m varierar tiderna med cirka en sekund. Överraskande bra tider trots den bristfälliga terrängträningen. Snittet per varv blev ju faktiskt 5:25.7 vilket står sig bra mot de enskilda varven som jag sprang i fjol. Tillsammans med förra veckans tolv tusingar så var detta ett skönt formbesked. Nu ska formen ytterligare finslipas lite så ska det väl gå hyfsat på de kommande terrängtävlingarna också förhoppningsvis.

Idag väntar avfärd mot Finland där påsken ska firas.

3 kommentarer:

Tröskelkungen sa...

Oneklig bra kilometertider på 3600 meter terrängintervaller.
Kör du både 4:a och 12 kilometer på TSM?
Vill du ha en sista kraftmätning i bra konkurrens så finns ju 6 km loppet Göteborg cross country 19:e april.

Patrik Engström sa...

Tröskelkungen:

Ha, som du säkert förstår är spåret lite felmätt. Jag ska försöka mäta upp det med GPS nån gång framöver. Men det som är viktigt att ta med sig mellan passen är snittiderna som man kan jämföra inbördes. Och det var det som mest positivt med passet. Bra speed trots dubbellängd, lite vila och inte så mycket höjdmeter i kroppen.

Under TSM blir det bara 12km. Det räcker. Motståndet under den helgen håller högsta klass så jag vill inte bränna onödig energi på någon dubblering. Du kör 4an eller hur? Vad siktar du på?

Helgen innan är det TDM i Stockholm där jag i skrivande stund inte vet om det blir 4 eller 12km. Det beror lite på upplägg och framförallt motstånd.

Tröskelkungen sa...

OK TDM i 08 området veckan innan.
Jag kör 12 km jag också.