2009-05-13

Cykelintervaller

Snart dags för avfärd hemåt på cykeln. Planerar att dumpa ryggan hemma i Silverdal innan jag fortsätter ett varv runt Edsviken. Borde plocka in lite drygt tre mils cykel på det vilket får vara ok för dagen.

I takt med att jag nu är fast på cykeln så bränner jag självfallet av intervallerna där också. Cykel sliter inte i närheten lika mycket på kropp eller flås som löpning så jag kör intervaller varannan dag. De två senaste intervallpassen har sett ut enligt följande:

Söndag: 3x2/2.5/3/3.5/3/2.5/2' med 30'' intervallvila och 2' serievila
Tisdag: 2x3/3.5/4/5/4/3.5/3' med 30'' intervallvila och 3' serievila

Börjar så sakteligen få in snitsen med cyklingen nu och kan pressa på hårdare med mer motstånd utan att benen kokar upp för snabbt. Allmänna känslan är dock fortfarande att cykel är förbannat tråkigt och enda sättet att få tiden att rulla på lite snabbare är att grotta på med intervaller. Det är ett bra och enkelt sätt att lura hjärnan att tänka på annat innan den begriper att den är less.

Även pulsen vill inte riktigt hänga med upp på de riktigt höga nivåerna. Som mest har jag på träning (tävlar aldrig med pulsband) detta år pressat upp den under löpning till 196 men på cykel har det inte blivit mer än 173. Jag vet att man bara använder nedre delen av kroppen varvid man inte borde få upp pulsen lika högt men det känns fortfarande lite irriterande att man inte kan hetsa upp den lite till.

Avslutar med ett påstående som Elias brände av för någon dag sedan vid matbordet:
Elias: När jag blir stor ska jag samla på pengar.

En bra avrundning på dagens bloggpost.