2009-05-08

Helgpepp!

Bell Volt 09. Känns bra att ha på skallen.

Fredag vilket innebär pepp!

På jobbet är det stor förvirring då det vankas release och inget fungerar. Inget att hänga läpp för, det löser sig säkert så småningom. Hoppas.

Igår drog jag förbi en liten cykelbutik och inhandlade en ny stilig cykelhjälm. Tyckte att det var på sin plats då jag mer eller mindre räknar med att vara fast på hojen ett tag framöver. Något besked från Östberg har ännu inte kommit, det kommer väl på måndag istället. Ikväll väntar nya cykelintervaller på altanen till grannarnas förskräckelse. Lamas har skissat upp en ny stege enligt: 2'-2.5'-3'-3.5'-3'-2.5'-2' som ska upprepas tre gånger. Det är dubbelkollat, jag tänker liksom inte dubblera som vid förra passet och pressa sex serier. Vilan är 30'' rakt mellan varje intervall och lyxiga 2' mellan serierna. Totalt 54' hårt cyklande som med vila och cykel till och från jobbet resulterar i knappa 1:40 på cykeln. Som mumma för själen.

På lördag anordnar dessutom klubben Kungsholmen Runt. Det får ni inte missa! Ni kan lubba 10km eller halvmarathon. Eller om ni hellre vill så kanske ni kan mygla er in i Knatteledet och ränna runt en kilometer. Jag själv har anmält Elias som nu för tredje året kommer till start. I år ser det även ut att bli premiär för Venla i loppet. Ännu ej två år fyllda så ska hon ta sina första steg i tävlingssammanhang. Kan farsan och brorsan kan väl hon?

4 kommentarer:

Snorkkis sa...

Inspirerande att läsa om din träning på cykel, försökte mig också på att träna mer cykel i vintras när jag var skadad, men fick aldrig riktigt in den rätta touchen.

Bäst att ta sig till Kungsholmen i god tid i morrn så hinner man se de riktigt snabba(knattarna)!

Hjälmen behövs inte till trainern va? :)

Tröskelkungen sa...

Bra att du kommit igång med cykelträningen så fort men har du verkligen 100% löpförbud eller skall du bara dra ner på löpandet?

Patrik Engström sa...

Snorkfröken:

Tack för de snälla orden det värmer verkligen! Jag försöker desperat hitta nån slags njutning av att pressa mil på cykel men det vill liksom inte infinna sig. Möjligheten att köra slut sig på cykel är inte heller samma sak som med löpning...

Och visst har du rätt, hjälmen behöver jag inte bära på trainern!

Läste om ditt lopp på KHR. Inget att hänga läpp för. Kontinuitet är det viktigaste, det går alltid lite upp och ner. Knyt näven i fickan och grotta på med nytt fint pers på nästa försök!

Patrik Engström sa...

Tröskelkungen:

Jo cykelträningen rullar på även om det inte på långa vägar är lika roligt som löpning. Och fram till jag får besked från magnetröntgen så kommer jag inte springa. Är det en stressfraktur så förlänger man bara läkeprocessen med att lägga in mer löpning. Sedan måndags förra veckan har jag inte tagit en meter löpning...