2009-05-06

I väntans tider

Well, what can I say? Igår pep jag iväg till sjukan för en magnetröntgen och sitter nu mest och biter på naglarna i väntan på besked. Jag vet att man ska tänka positivt och allt det där men just nu känns det lite som om det är extra mörkt på Kameruns avbytarbänk. Besked väntas på fredag eller måndag nästa vecka. Man undrar ju egentligen hur svårt det kan vara att läsa av några plåtar? Hur kan det ta fyra fem arbetsdagar innan man får ett besked?

Medan jag ändå sitter och gnäller lite i min självömkan så glider jag raskt in på Telia, eller Telia-Sonera, och deras prissättning. Igår fick jag hem deras prismodell för att ringa utomlandssamtal. Då en del av min släkt bor i Japan så brukar jag alltid kika lite extra på hur mycket det kostar att ringa dit. När jag var liten knodd så minns jag att det kostade 25 kr per minut (!!!) att ringa dit och med tanke på att detta utspelade sig under tidigt 80-tal så var det självfallet osannolika mängder pengar. Man hann ungefär säga 'Hej, hur mår ni?' innan farsan (idag går han under namnet farfar) började svettas lite ymnigt och titta på debiteringsklockan. Idag, via ip-telefoni, kostar det 0.25 kr per minut oavsett om man ringer till det fasta eller mobila nätet i Japan vilket naturligtvis känns som några steg framåt. Mer förvånad blev jag då istället då jag kontrollerade priset för att ringa till Finland, där Mamma Marika kommer ifrån. För att ringa dit skulle Telia-Sonera ha 0.27 kr per minut, alltså mer än att ringa till Japan. Visst känns det lite avigt? Att det kan kosta mer att ringa till Finland än till Japan är sjukt. Och då halva företaget Telia-Sonera har sitt säte i det landet så är det snudd på obegripligt hur man inte kan eliminera roaming-taxor mm för att få ner priset ytterligare.

Så, nu är jag färdig-gnälld.
Nu fortsätter jag räkna minuter tills beskedet från röntgen kommer.
Carry on.

4 kommentarer:

laser sa...

Här är en film som visar Lance värma upp inför ett tempolopp på en likadan trainer som Du snart kommer ha förmånen att köra.

http://www.livestrong.com/lance-armstrong/video/5355-lance-warms-up-gila-time/5355/

Ellinor sa...

Tumme hålls för snabbt och possitivt besked

Patrik Engström sa...

Laser:

Najs, jag riktigt mös på trainern under helgen (den jag lånade av Bajs-Björn). Grym skillnad i jämnhet på motstånd samt ljudnivå!

Patrik Engström sa...

Ellinor:

Tack! Du e en ständig påhejare! Tack för pepp!