2009-05-11

Kungsholmen runt

Elias med lite dämpad min innan start. Magen krånglar. Venla däremot ser fram emot sitt första lopp.

Måndag igen och back to the office. Låt oss hoppas att denna vecka blir lite mindre stressig än den förra. Själen skulle må bra av det iallafall.

Hur som helst så ser jag tillbaka på en helg med många roliga inslag. Först och främst var det Kungsholmen runt som min klubb arrangerade i lördags. Jag jobbade som funkis med efteranmälningar och sedan assisterade jag Coach Lamas då han i sann Eurosport-manér kommenterade loppet och dess deltagare. På herrsidan tog Uralberg-Uhris en komfortabel seger på 10 km med tiden 31:25 medan Handbollspolacken tog en lika övertygande seger på halvmaran med 1:10.11 där Herr Larm sprang in på andraplats en bit efter. Mäkta kul var det att lyssna på Handbolls-polackens segerintervju som mestadels handlade om hur mycket chokladpraliner han har med sig på sina långpass.

Elias hade länge laddat för Knatteloppet men vaknade upp med besvärande magknip på morgonen. Mamma Marika, farfar, Venla och Elias valde dock att åka till tävlingen för att titta på och väl där ändrade sig Elias och ville försöka springa. Sagt och gjort så sprang han iväg tillsammans med Mamma Marika medan jag tog rygg på Venla som även hon ville testa på den anrika distansen, 1km. För en liten tjej som ännu inte fyllt två år så är en kilometer en ganska lång distans. Efter cirka 300m kom den första intressekonflikten. Då dök det nämligen upp en lekplats utmed tävlingsbanan varvid Venla deklarerade att hon ville gunga en stund. Sedan efter knappa 700m var det en massa hundar som sprang och lekte på ett fält och Venla satte genast efter dem vilket inte var så lyckat eftersom hon då rörde sig i motsatt tävlingsriktning. Så då fick Pappa Patrik rycka in och bära henne 200m fram till målrakan där hon skärpte till sig, slog lekplatser och hundar ur tankarna och målmedvetet borrade hela vägen in i mål där den stora och goda glassen väntade. Och en medalj fick hon också men sånt bling-bling ville hon inte alls ha runt halsen. Icke! Elias hade tvingats till lite stopp utmed banan pga magen men klockade in sig på 7:58 (i fjol med fungerande mage blev det 6:08). Venla var tvärsist men trippade in på 19:44 och var säkerligen precis lika glad för det!

Lite mer muntra miner efter loppet. Venla testar om man kan äta upp medaljen. Det kan man inte.

12 kommentarer:

Ellinor sa...

Jag har full förståelse att Venla hellre ville gunga än springa. Den tanken slår mig på många löppass :-)

swyzak sa...

Själv lider jag med Elias magåkomma, inge kul att prestera på topp när magen bråkar.

Tomas J sa...

Hårding som kör loppet trots magproblem redan på morgonen.

Patrik Engström sa...

Ellinor:

Haha, ere ok om du springer nästa års Knattelopp med Venla? Då kan ni lägga in lite planerad gungning efter 300m!

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Jo, japanerna brukar säga att själen sitter i magen (till skillnad från oss som anser att den sitter i hjärtat/bröstet). Och det ligger ju lite i det de säger. För mår man dåligt i magen så är det banne mig omöjligt att göra någonting annat. Det liksom tar över precis allt.

Patrik Engström sa...

Tomas J:

Tomas J från Jakan och Tureberg? Om så så såg jag dig under loppet i helgen. Tyckte steget så lätt och ledigt ut på upploppet så nog hade du en del krafter kvar eller hur? Hade gärna bytt några ord med dig efter loppet men det var mycket annat att stå i.

Elias bet i hop, han verkar tycka det är kul att springa och tävla. Och sedan lockade säkerligen glassen efter loppet en aning osså! :)

Tröskelkungen sa...

Venla gör som idrottarna på OS. Kollar så att det är äkta guld!

Patrik Engström sa...

Tröskelkungen:

Haha, eller så tror hon helt enkelt att det är en glass!

swyzak sa...

Damn!!! Det var ju inte d beskedet man ville höra om från din MR... Bara att hoppas på ett snabbt tillfrisknande... lider med dig mannen!

Tomas J sa...

Det stämmer.

Jo krafter fanns kvar. Var tyvärr alldeles för feg under loppet. Har inte tränat något direkt och tävlingsrutinen är inte den bästa längre. Ska försöka ändra på den biten framöver.

Bra arrangerat lopp annars.
Stort plus till den nya starten och motsolsvarvet.

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Tack för medlidande! Du kan trösta mig genom att fet-persa på SM om några veckor!!!

Patrik Engström sa...

Tomas J:

Tack för kritiken. Jag har vidarebefodrat den till Coach Lamas som är tävlingsledare.

Och visst är det svårt att disponera krafterna rätt om tävlingsrutinen brister. Men samtidigt är det alltid lite extra skönt att känna att man kan öka mot slutet. Hoppas träning och tävling går bra framöver. Vad är nästa tävling?