2009-05-13

Plan för comeback

Ok, lite glädjande besked iallafall (about bloody time!). Var i kontakt med Jenny Jacobsson tidigare under dagen på en brusig lina från Umeå. Jenny jobbar som sjukgymnast och har stor erfarenhet av idrottsskador. Doktor Östberg hade skickat över mina röntgenplåtar till henne för ett utlåtande.

Enligt henne såg det ganska bra ut. Hon kunde inte se någon tydlig frakturlinje vilket stödjer diagnosen av stressreaktion som är en mildare grad än stressfraktur. Dock kunde man urskilja lite ödem/inflammationer, några andra krigsskador och hör och häpna en kronisk skada på bäckenet. Det senare var inget att hetsa upp sig för då det kan ha uppkommit tidigare under andra idrottsaktiviteter. Jag spelade som ung mycket fotboll vilket kanske har satt sina spår i bäckenet.

Tillsammans med Jenny kom vi fram till två till tre veckors total löpvila. Jag har ju redan parkerat mig på cykeln i snart två veckor så om allt går enligt plan ska jag ta några staplande försiktiga löpsteg i mitten/slutet av nästa vecka. Mjukt underlag ordinerades så det kommer bli lite harvande i Polisskolans sågspånsspår. Det kan verkligen vara bra att underhålla löpmusklerna lite. Ofta brukar jag känna mig stolpig och tung i låren efter längre perioder på cykel-helvetet. De första stegen efter ett uppehåll brukar kännas mycket aviga och stela. Det är lite överraskande hur snabbt muskelminnet sviker en. Fast åt andra sidan brukar man kunna få fart på de stackars benen ganska snabbt.

Om bäckenet håller för lite försiktig löpning så kommer dosen gradvis att ökas. De tuffa intervallpassen kommer dock alltjämnt genomföras på cykel. Någon vecka in i juni kanske man vågar öka belastningen på löpningen en aning. Det mentala målet jag har för att inte ruttna helt på cykeln är att springa Trosa Stadslopp. Det kommer varken se snyggt ut eller gå snabbt men nog ska man kunna hålla en hyfsad pace runt Trosa och dess härliga atmosfär.

5 kommentarer:

swyzak sa...

Fan vilka härliga besked mannen... Go gentle...

Lena sa...

Eftersom jag själv har en bäckenskada, en seglivad sak, tyvärr, så undrar jag nu om dina skada har något namn?

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Tack Mannen, jo lite goda nyheter var det faktiskt. Jag hugger på allt nu!

Patrik Engström sa...

Lena:

Verkligen trist att du har en bäckenskada! Jag vet faktiskt inte om min skada har nåt nam. Det klassas ju som en stressreaktion i symfysen. Jenny (specilisten) fick dock plåtarna och den medicinska bedömningen utifrån dem och den innehöll en massa annan information och termer som jag bara kommer ihåg bråkdelen av. Jag ska träffa henne nästa vecka och ska be om en kopia på utlåtandet och bilderna. Jag kan återkomma med texten om du vill fast jag tror inte det finns något träffande korrekt namn på skadan. Tyvärr.

Unknown sa...

zzzzz2018.6.9
ray ban sunglasses
oakley sunglasses
kate spade outlet online
giuseppe zanotti
houston texans jerseys
christian louboutin shoes
mulberry handbags
ray ban eyeglasses
colts jerseys
arizona cardinals jerseys