2009-05-21

Någonstans på E4:an

Ledig dag och långhelg. En chans att vila ut lite? Icke! Uppstigning redan 06:30 för att packa in familjen i bilen och ställa in kursen mot Göteborg. I ett svagt ögonblick gick jag tydligen med på att resa ner till Göteborg för lite besök på Lisseberg och Universeum. Ingen hade dock nämnt en sådan här suligt tidig uppstigning.

Nåväl, sitter och surfar i bilen och vi är knappt tio mil i från Jönköping så det är fortfarande en bit kvar att åka. Det här med 3g-modem är inte så tokigt ändå. Då jag just nu är delvis invalid och inte får springa så måste ju cykel-helvetet tas med så man kan bedriva någon form av seriös träning. Herr Larm var dock generös nog att låna ut sitt bilcykeltakställ (eller vad det nu heter) så nu är racern prydligt uppmonterad på taket. Nya svettiga cykelintervaller på trainern är inplanerade tills imorn.

Dagens super-pepp är dock att jag idag har fått välsignelse att ta mina första löpsteg på knappt tre veckor. Som ni förstår betraktar jag detta som en semi-religiös upplevelse. Från och med idag ska jag försöka blanda upp träningen med lätt löpning var tredje dag för att sedan successivt öka intensiteten och mängden. De hårda grottpassen kommer dock fortfarande att utföras på cykeln. 30 minuter lugn jogg är inplanerat på kvällen på Göteborgs gator efter det att barnen lagt sig. Låt oss hoppas att jag inte känner nåt av krigsskadan i bäckenet.