2009-05-26

Stockholm Marathon poll

Så boys and gals, det är dags att rösta igen. På lördag är det som ni säkert redan vet Stockholm Marathon som även fungerar som SM i marathon.

Så hur ser det då ut på herrsidan bland svenskarna? Den nyblivne SM-mästaren i halvmarathon, Erik Petersson, gör en intressant debut på marathonsträckan och har säkerligen kapacitet att slåss om de främsta placeringarna. Hans 1:05.11 från Halvmaran i Haag ingjuter även det stor respekt. Frågan är hur han hanterar den längre sträckan med bristande rutin? Den regerande svenske mästaren Said Regragui räknas självklart som en av favoriterna. Trots lite sparsamt tävlande i Sverige detta år (5a på TSM 12km) så gjorde han 2:19.23 i Marrakech tidigare i år och var även ensam svensk i fjol att underskrida 2:20.

Hässelbys marockanska importförmåga Adil Boufif har gått från klarhet till klarhet under säsongen och sprungit hem såväl guld på ISM 3000m och silver från TSM 4 och 12km. Adil debuterar även han på distansen och det ska bli intressant att se hur hårt han går ut från början. En annan välkänd löpare på de längre distanserna är Lars Johansson med ett personbästa på 2:20.08 (07). Lars har haft lite svårt att prestera på de stora mästerskapen men kanske är det hans dag på lördag? Fjolårets tvåa, Kristoffer Österlund, har inte heller tävlat särskilt flitigt under försäsongen/våren men visade ändå att formen trots allt är god då han sulade till med nytt fint personbästa på halvmaran med 1:07.06. Det ska också bli intressant att se fjolårets stora överraskning, Mikael Lindberg, som i sin debut sprang in som fjärde svensk! Mikael har tidigare i år gjort 2:26.27 i Monaco. Övriga löpare som kan komma att figurera långt fram är Alpine-Buuden, Rachid Benjira (debut), Herr Larm och Handbollspolacken.

En intressant reflektion är att två av de stora favoriterna (Petersson och Bouafif) faktiskt debuterar på den anrika distansen. Väderprognoserna indikerar på att det traditionsenligt kommer bli mycket varmt på lördag. Frågan är vilka löpare som hanterar värmen bäst?

Släng in en röst nu!

11 kommentarer:

Gurra sa...

Erik Peterson fick min röst. Han har verkligen övertygat i år och på Göteborgsvarvet imponerade han stort på mig. Tror att han har mycket att bjuda på i Stockholm till helgen. Se-upp-faktor hög alltså :)

Martin sa...

Said känns som ett gångbart namn!

Dunceor sa...

Tråkigt att gissa på Said för det är den som gått bäst. Jag satsar på Jonas Buud för han har en tendens att gå riktigt bra emellanåt. Fruktansvärt trevlig kille också.

Patrik Engström sa...

Gurra:

erik såg riktigt bra ut på Varvet och har även haft en hel och fin vår. Han kommer säkerligen att slåss om de ädlaste medaljerna. Mitt tips går dock till Adil. Tyvärr höll jag på att skriva. Jag ser hellre att en svensk medborgare vinner SM. Känns mycket skumt att ha en marokan som svensk mästare eller vad tycker du?

Patrik Engström sa...

Martin:

Du kan vara nåt på spåren!

Patrik Engström sa...

Dunceor:

Buuden är en liten outsider. Han har ännu inte fått det att klaffa på Stockholm men kanske är det dags i år. Jag är god vän med honom och tränar titt som tätt då han är nere i tjänsten på besök i Stockholm. Men trevlig, det vet jag inte om han är! Snabb och uthållig däremot! :)

jeje sa...

nike shoes
michael kors uk
nike outlet
discount oakley sunglasses
ed hardy clothing
jordan shoes
christian louboutin outlet
true religion jeans
nike huarache
tods shoes

5689 sa...

zzzzz2018.9.16
canada goose outlet
ray ban sunglasses
michael kors outlet
clarks shoes
reebok outlet
longchamp outlet
ralph lauren polo
issey miyake
adidas superstar
nike shoes outlet

Unknown sa...

www0927

canada goose
jordan shoes
coach outlet
coach outlet online
coach outlet online
true religion jeans outlet
nike shoes
pandora outlet
north face
pandora jewelry
Makelar sa...

Kehamilan biasanya kabar yang sangat di nanti bagi pasutri . Namun bagi pelaku hubungan diluar nikah mereka beranggapan masalah dan akan mencari solusi dengan cara menggugurkan hamil akibat perbuatannya . Dengan mencoba mengkonsumsi buah nanas muda maupun pepaya muda ia anggap sebagai makanan yang dapat menggugurkan kandungan agar tidak terjadi hamil . Jika usia kehamilannya sudah masuk 4 bulan keatas tentu sangat sulit dengan mengkonsumsi buah tersebut . Lantas , bagaimana cara menggugurkan kandungan kuat yang usia kehamilan sudah lewat 5 bulan ? Sebaiknya konsultasi saja ke dokter kandungan . Didalam menjalani hubungan intim wanita juga ingin sekali mengalami klimaks , maka dari itu para pria harus berusaha untuk cara membuat wanita cepat keluar agar tercapai kepuasan . Pada setiap wanita mengalami yang namanya siklus menstruasi pada setiap bulannya . Dan ternyata wanita juga mengalami mimpi basah tidak hanya pria saja .

cara menggugurkan kandungan sa...

now present in your city
0. nutrisi agar cepat hamil
1. gizi seimbang ibu menyusui
2. cara mempercepat haid
3. manfaat kurma untuk persalinan
4. manfaat buah nanas
5. aktivitas penyebab keguguran
6. apakah usg berbahaya
7. penyebab telat haid
8. cara mengatasi keputihan
9. tanda tanda menopause