2009-05-22

Universeum


Familjen tillsammans med Mamma Marikas ena syster (Emilia) och hennes sambo tog det lite piano på idag morgonen innan vi styrde kursen mot Universeum. Märklig situation i Göteborg då en spårvagn strax framför oss hade krockat med en buss vilket resulterade i en ruggig trafikpropp.

Nåväl, väl framme vid Universeum var det bara att rada upp sig för ytterligare 45 minuters köande innan biljetterna var utcheckade och vi kunde bege oss in. Universeum är, köerna till trots, ett riktigt bra ställe. Stora mäktiga akvarier, regnskog, informationsrutor och en hel del lek och lär utrymmen. Perfekt underhållning för såväl barn som vuxna.

Strax ska familjen ut på en liten båtsightseeing medan jag ska montera upp cykeln på trainern och genomföra 12x2.5' med 40'' cykelvila. Jag har ju släpat med mig hela cykeln och all utrustning hit till Göteborg så jag måste hinna bränna lite intervaller innan vi beger oss hem ikväll.

Igår var det också premiärlöpning. Första löpstegen på knappt tre veckor så skallen och benen var pepp. Initialt kantigt och avigt då löptekniken fallit lite i glömska. I magpartiet kändes det dock som om allt inte var riktigt bra. Inget gjorde ont men det kändes ändå som om det var stelt. Framförallt under kvällen efter passet så gjorde sig de gamla symptomen sig påminda, om än i mindre utsträckning. Inte det besked jag skulle vilja ha men jag kommer fortsätta med cykelintervaller uppblandat med löpning var tredje dag ett tag till framöver så får vi se hur det utvecklar sig.

Venla och Moster-Emilia försöker sprida lite Östermalmglans i Liseberg.