2009-06-03

Android

Android, en öppnare och bättre(?) plattform än iPhone OS.

Tja man kan ju fråga sig vart det vackra vädret tog vägen? Ena dagen är det högsommarvärme, shorts, och sandaler som gäller. Idag var det nästan läge att sätta på sig vinterjackan och under gårdagens löppass så hade jag på mig tunna löphandskar. I juni! Måste vara någon form av rekord. Utanför fönstret regerar regn och rusk och ett sting av oro infinner sig i hjärtat då Elias tillsammans med sina dagiskamrater har en sommar(!?)utflykt till Skansen. Dur och moll om vartannat.

Själv slängde jag iväg en beställning via tyska Ebay förra veckan på en HTC Magic med Android OS. Anledningen var ju att Tre fick ensam rätt på telefonen inledningsvis i Sverige. Verkar som om Google har nåt bra på gång med det där Android så jag pepp för att testa det hela. Är det inte något att ha så tjackar jag istället den nya iPhonen som förväntas presenteras om en vecka samt släppas till juli. Jag brukar bränna mina mobiler på löpande band så framtiden ser onekligen ljus ut ett par månader framöver.

Om nu bara telefonen kunde komma med posten nån gång...

6 kommentarer:

Dunceor sa...

Jag jobbar en del med Android och det är väl rätt så trevligt får jag säga. Sen att HTC telefoner i sig själv brukar vara skit är en annan femma =)

Martin sa...

Mina farhågor är att en tysk har blivit 5-6000 kronor rikare och du får fortsätta använda din gamla telefon.

Patrik Engström sa...

Dunceor:

Ah, intressant! Jag gillar Android skarpt. HTC Magic var dock en liten besvikelse då den inte verkade räcka till hårdvarumässigt. Ibland slöades touch-gränssnittet ner vid scrollande och skrivande vilket retade gallfeber på mig. Även batteritiden var under all kritik.

Så jag sålde den bara efter några dagar och gick tillbaka till min Nokia E71. En bra arbetshäst med fantastisk batteritid och utmärkt qwerty-tangentbord.

Om några dagar importerar jag nog en iPhone 3G S, den ser riktigt kul ut.

Patrik Engström sa...

Martin:

Njet, den dök upp. Tysken fullföljde köpet! :)

Dremert sa...

Patrik, du har väl hittat appen RunKeeper. Helt otroligt bra, jag kör den på min HTC Desire.

Patrik Engström sa...

Dremert:

Tack för tipset! Jag har själv nu en Desire och ska testa appen så fort jag får tillfälle!