2009-06-25

Fjärilar i magen

Venla och Mamma Marika yoggar.

Jag har precis studerat startlistan till Trosa stadslopp, något jag medvetet valt att göra så sent som möjligt då jag dels var osäker in i det sista om jag verkligen skulle komma till start. Dessutom har jag en förmåga att stressa upp mig då man ser vilka konkurrenter man ska tampas mot. Lätt nervositet är i och för sig alltid bra för kropp och själ, det brukar leda till att man är ordentligt taggad och fokuserad på uppgiften. Men för mycket nervositet är dock inte önskvärt då man stressar upp sig i onödan och bränner krut och energi på saker man ändå inte kan påverka.

Detta vet jag om, inget konstigt med det, men trots detta är det en hårfin balansgång mellan de olika utfallen. Nu har jag en skadeperiod i ryggen och en, milt sagt, osäker form. Detta spär självfallet på nervositeten och jag kämpar nu för att hålla nerverna under kontroll. Detta gör jag med lätt distans idag med Herr Larm och sedan lite avkoppling framför TV:n och Sollentuna FGP. Denna tävling har lockat ett riktigt högklassigt startfält så missa inte tv-sändningen klockan 21:00 på TV4. Om jag hade fått vara hel och frisk hade det varit ett perfekt tillfälle att kapa lite på personbästat på 3000m-loppet. Men åt andra sidan hade en start idag på FGP-loppet med största sannolikhet inneburit utebliven start dagen efter på Trosa stadslopp. Tävlingar två dagar på raken är inte min melodi.

Precis som traditionen föreskriver så skvallrar väderleksrapporterna om att solen skina varma strålar under tävlingsdagen. Så är det alltid. Precis som på Stockholm marathon. Det är som om dessa två tävlingar ligger i gräddfilen hos vädrets makter. Eller så är det helt enkelt vädret som rättar sig efter dessa två löptävlingar.

Och det ska erkännas utan krussiduller att tävlingen i Trosa är en av årets höjdpunkter. Faktum är att det kanske är årets trevligaste lopp. Och något sådant vill man ju inte missa.

Avslutningsvis får ni en bild på Venla som för någon dag studerade mamma när hon körde lite yoga (eller som Elias utrycker sig: mamma yoggar). Venla tyckte inte det såg särskilt märkvärdigt ut och satte sedan resolut igång att själv utföra lite yoga-övningar.

Weltklasse.

2 kommentarer:

Louise sa...

Lycka till imorgon! Jag kommer vara där med familjen och heja.

Tröskelkungen sa...

Jasså Trosa stadslopp är så speciellt. Ibland är det svårt att sätta fingret på vad det är som gör det speciellt. Vet du vad det är? Jag har en likadan känsla för kraftprovet i Trollhättan. Lagomkonkurrens, kanske lagom stort också... också en viktig faktor till stor tävling i förhållande till storlek på stad. Jag gillar när loppet totalt intar hela orten och dessutom ortsborn verkar gilla att den gör det. Kraftprovet i Trollhättan går av stapeln under "fallens dagar" då det ändå är fest i stan så det hjälper också till.

Eftersom du rekomenderade det så varmt så skall vi ta med Trosa som ett alternativ nästa år.

Jag kommer däremot upp till ert arrangemang "långlöparnas kväll" den 25:e augusti och dra nytta av bra draghjälp för att gå under 33.30 på 10 000m.

Lycka till imorgon!