2009-06-30

Födelsedagsfirande kryddat med löpintervaller

Igår var det bemärkelsedag för mig så jag belönade mig själv med lite extra tidig hemgång från jobbet för att hinna pressa in ett intervallpass innan barnhämtning på dagis och födelsedagsfirande.

Ut i den mördande solen strax efter 15:00 för att mosa intervaller i 3:00-fart som genrepspass inför stundande Roslagsnatta nu på torsdag. Tror att termometern visade ganska exakt 30 grader i skuggan och jag visste redan då att det skulle bli ett slitigt att matcha Lamas anvisade plan. Passet skulle bestå av fyra intervaller genom Silverdal med sträckningen: 1900/1300/1900/1300m. Pausen var satt till lite transportgång uppför en grusstig på totalt 2 minuter. Höll målfarten under de två första intervallerna men fick slita tungt på den tredje i knappa 2km som mestadels plogades i motvind. Det varma vädret, besvärlig vind och avsaknad av draghjälp gjorde att passet blev tyngre än jag hade räknat med. Mina pulsvärden visar dock att jag jobbade på ordentligt trots att jag inte matchade målfarten på sista hälften. Snittade tex den tredje intervallen på över 190 med maxnoteringen på 195. Skönt att se att jag trots min skadeperiod ändå kan förmå pulsen att komma upp på drägliga nivåer.

Efter passet var jag mäkta kokt. Lite likt färskpotatis. Segt som attan med födelsedagsfirande direkt efteråt men det var bara att uthärda. Man fyller ju trots allt bara år en gång per år så det är lika bra att försöka hålla god min.

4 kommentarer:

swyzak sa...

Grattis, bra krigat i värmen... Du höll bättre än jag gjorde iaf... Ses på torsdag!

Per sa...

Är det inte bättre att hålla pulsen låg och farten hög. ;)

Patrik Engström sa...

Swyzak:
Tack för pepp. Jo måste erkänna att det var tufft i tisdags. Kanske var jag inte så återhämtad som jag hade trott eller så slet värmen mer än jag hade räknat med? Ska läsa på om ditt slitpass nu. Vi ses imorn i Roslagen!

Patrik Engström sa...

Per:
Du har så rätt så! Visdomsord. Låg och fin puls och stenhög fart. Nu blev det lite inverterat. Fan. Ska mata kroppen med lite mer mil och fart så blir den tåligare. Nu e den lite klen eftersom den fått vila ut några månader på cykelhelvetet.