2009-06-11

Nikotinplåster

Uppblandningen av löppass i träningsveckan fortsätter så sakteligen. Vissa dagar känns bäckenet riktigt riktigt bra och ibland kan en viss stelhet infinna sig efter passet. Jag hoppas dock innerligen att det hela läker på så man kan öka mängden och intensiteten på löpningen successivt. Jag börjar nämligen lessna ordentligt på cykel-helvetet. Jag önskar inget mer än att intervalla mig halvt medvetslös och cykeln fungerar bara till viss del som surrogat för utebliven löpning. För några dagar sedan fick jag försöka förklara det hela en av Venlas dagisfröknar. Tänk dig en rökare som vill dämpa den värsta rökabstinensen med nikotinplåster. Ungefär så är det med cyklingen, det dämpar behovet av löpning till viss del men långt ifrån fullt ut. Nu spekulerar jag självfallet helt vilt. Jag har aldrig testat ett nikotinplåster och dess mindre aldrig ens provrökt ett endaste litet bloss.

Nåväl, igår stack jag och SwissApline-Buuden (ska jag behöva döpa om honom till Stockholm-Marathon-Buuden nu?) ut på en runda utmed Edsviken, Ulriksdalsslott, Ursvik och sedan hem via Kista. Perfekt löpväder, ingen vind, lite små-kyligt och fuktig luft. Vi samtalade om allt och ingenting och avverkade de 15 km i ca 4:00-fart. Efter passet hade Mamma Marika slängt ihop en god pasta med svampsås som i bästa kolhydratladdarstil slukades på två röda sekunder.

Jag har även hunnit med att bränna av lite cykelintervaller. De tre senaste passen redovisas enligt följande:
1. 2.5'-5'-7.5'-10'-10'-7.5'-5'-2.5', P: 45''
2. 16x3', P:30''
3. 2x(2'-3'-4'-5'-4'-3'-2'), P: 30''

Trots att jag tuggar högre växlar under längre tidsperioder så vill inte pulsen riktigt maxa upp som för en vecka sedan. Antingen mosar jag inte på tillräckligt hårt eller så har jag helt enkelt sakta men säkert blivit en starkare cyklist och följaktligen måste mata på med ännu tyngre växlar.

Eller så blir bara bäckenet friskt så jag kan skippa cykelintervallerna helt.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Jag är också en skadad löpare som cyklar som alternativ. Har upplevt samma som du, måste ha mer och mer motstånd för att få upp pulsen och köra längre och längre intervaller. Fast nu är jag nog lite nedtränad också, efter att plötsligt börjat cykla ute (körde bara motionscykel inne förut) och på tredje passet ute körde jag över tre timmar långpass, i söndags. Backarna knäckte mig och intervallerna gick kasst igår. :-(

/Allie_K

laser sa...

Inte ens när jag var som bäst på cykeln fick jag upp pulsen i nivå med löppulsen. Du kommer alltid ligga högre i löpning då du aktiverar fler och större muskelgrupper. Dessutom tror jag att vekhet i benen begränsar dig något. Men prova att öka kadensen ännu mer och verkligen spinna, då brukar pulsen vandra uppåt.

Lena sa...

"Nikotinplåsterträning", jag snor begreppet rätt av!

Zandra sa...

Hur gick det med svampen och Jonas? Men om man är hungrig funkar väl det också. Jag brukar skita i vad han tycker om eller ej när jag lagar mat... Men Jonas tycker bättre om att plocka svamp än att äta svamp. Välkomna till Mora för att testa vad ångugnen kan prestera. Samt kolla in djuren i Orsa

Patrik Engström sa...

Anonym:

Verkligen trist att även du är skadad och inte får göra det man mest av allt vill, nämligen springa så länge benen bär en.

Jag har funderat en del på det där med cykling och snittpuls. Att man inte får upp den lika högt som vid löpning är ju mer eller mindre kännt. Men frågan är varför jag nu trots längre matning på tyngre växlar inte kan pressa upp snittpulsen till samma nivåer som för någon vecka sedan på cykel? Du är nog inne på rätt spår när du nämner nerträning. För min egen del har jag tränat 43 av 45 dagar ofta med dubbla cykelinslag per dag. Det sätter säkert lite spår i förmågan att grisa ut det sista för att få upp pulsen några slag extra. Det andra faktumet kan vara att man helt enkelt blivit starkare på cykeln och därför kan mosa på längre på tyngre växlar utan att pulsen får fnatt och benen syrar upp fullständigt.

Patrik Engström sa...

Laser:

Vekhet i benen!? Har du inte sett mina trädstammar till ben. De kan pressa precis hur mycket cykel som helst! :)

Ökar jag kadensen till över 110 rpm (?) så har jag svårt att sitta still på cykeln, tekniken brister. Jag vet inte riktigt hur det ser ut för dig när du matar på med hög kadens. Enlighten me!

Patrik Engström sa...

Lena:

Vassegod! :)

Patrik Engström sa...

Zandra:

Jo när jag tänker efter så inriktade sig Buuden på pastan och jag på svamparna när det var backning inför portion två! Passade mig utmärkt då jag helre äter svamp än plockar den. Låter som en win-win här. Jag får se till att pipa upp till er i Mora. Jonas får plocka svamt så tillagar vi den i er lyxiga ångugn!

5689 sa...

zzzzz2018.9.16
canada goose outlet
ray ban sunglasses
michael kors outlet
clarks shoes
reebok outlet
longchamp outlet
ralph lauren polo
issey miyake
adidas superstar
nike shoes outlet

Unknown sa...

www0927

basketballl shoes
ray ban sunglasses
canadian goose
issey miyake
dsquared2
ugg boots clearance
moncler jackets
coach outlet
michael kors outlet
mlb jerseys