2009-06-15

Non Stop Rain

Helgen som nyss lagts till handlingarna gick verkligen i regnets tecken. Det regnade banne mig precis oavbrutet och det var inget lättsamt strilande regn. Nej, icke! Det fullkomligt vräkte ner, något jag fick erfara under söndagens distanspass. I normala fall då man sticker ut för lite löpning i regn så brukar det ta ett tag innan man blivit genomblöt. Så var det dock inte i söndags. Efter bara någon minuts löpning så liknades jag mest vid en blöt hund och inte blev det bättre av nersöliga grusvägar eller att sikten sabbades av horisontalregn. Well, inte mycket att göra än att springa av kilometerna och tina upp i duschen så fort som möjligt.

Helgen bjöd annars på det första passet med löpkvalité. Under lördagen styrde jag kosan mot Polisspåret och deras mjuka och sugande sågspånsspår där jag genomförde en fartlek-light på knappa 20 minuter enligt 3'-4'-5'-4'-3' med 60'' joggvila mellan intervallerna. Höll i hop fart och teknik bra fram till de två sista intervallerna då bristen på löpning med fartinslag och höjdmeterna i spåret satte sina avtryck i snittiderna. Bäckenet ömmar och smärtar i vissa partier men det blir varken bättre eller sämre med eller utan löpning. Inslaget av kvalité gjorde inverkade inte heller negativt på ömhetsgraden. Känns lite som om det står och väger. Antingen står bäckenet pall och sakta blir bättre eller så brakar det ihop och då är det lika bra att lägga ner den här säsongen och sätta upp fokus mot 2010.

Under söndag gjorde även familjen en räd ut i regnet för att titta på en ny säng. Efter en hel del provliggande på diverse olika tillverkares sängar (Hästen, Jensen m.fl.) så fastnade vi för en Tempur-säng. Jag själv har i många år sovit med en tempur-kudde och dyrkar den nästan i samma utsträckning som min nyinköpta tv. Efter noga övervägande och hårt förhandlande (läs: prutande) åkte vi hem med en beställd Tempurmodell vid namn Signature. Kostnad: mindre förmögenhet. Men va fan, det är sängen säkert värd. Är den bara i närheten av lika skön som min Tempur-kudde så kommer jag sova som en kung. Så, jag håller tummarna för god nattsömn och att bäckenbens-helvetet läker ihop. Plan B är att sova sig igenom den här förbannade regnperioden som vi nu verkar befinna oss i.

9 kommentarer:

Gurra sa...

Vi har en tempursäng (Tempur Zen) sedan ca två år tillbaka. Den är så grymt skön! Så grymt skön!

Walter sa...

Är också Tempurägare och kan bara hålla med. Niiiice... du kommer att bli nöjd!

Patrik Engström sa...

Gurra:

Ah, den fina modellen Zen. Den testlåg vi länge osså. Mäkta skön. Känner mig lite lättare till mods när du säger att Tempur-sängarna är sköna. Det är ju så svårt att på en kort stund i sängbutiken avgöra det.

Patrik Engström sa...

Walter:

Ah, nu blir jag än lugnare. Om bara den där sängen kunde levereras nån gång! :)

swyzak sa...

Sov som en kung springa som ett jihu... Månne ett mantra att sträva efter... Speciellt som småbarnsförälder...

Martin sa...

Är en jysk ägare, grymt prisvärd säng 2 st för under 2000 kr styck. Rekommenderas, har aldrig provat någon annan säng...

Patrik Engström sa...

Martin:

Precis som du mobil som har allt så gör du det igen. Du har en säng som har allt. Osså din Canon-kamera med extra brusiga Pedram bilder. Den har allt!

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Ha, jo vi småbarnsföräldrar ger ju allt för några extra timmars sömn.

Unknown sa...

zzzzz2018.6.9
adidas football soldes
fitflops sale
true religion outlet store
true religion outlet
ralph lauren outlet
prada outlet
giuseppe zanotti sneakers
ralph lauren outlet
mbt shoes outlet
pandora