2009-06-02

Segling

Under måndag och tisdag har jag tillsammans med mina kollegor befunnit mig på briggen Tre kronor. Vi avseglade från Kastellholmen strax efter lunch igår och styrde kursen mot Finnhamn dit vi anlände under kvällen. Måndagen bjöd som bekant på strålande vackert väder och seglingen dit blev behaglig. Idag visade sig vädret inte från sin bästa sida och det var attans kallt och blåsigt. Jag tog till flykten under däck där jag häckade och försökte bevara så mycket värme som möjligt. Jag rankar mig som en av Sveriges tre sämsta personer på att tåla kyla så flykten var befogad.

Då jag kom hem från seglatsen stack jag ut på ett mil-löppass. Mäkta skönt! Tack vare gårdagens vilodag var benen riktigt alerta och pigga. Någon inledande kilometer över 4:00 och sedan alla in under fyra-strecket utan direkt ansträngning. Fin känsla och bra flyt vilket överraskade mig. Förmodligen var det inte så smart att lägga km-snittet så lågt men trots att jag sprang med handbromsen så rullade det på.

Imorn väntar (tyvärr) nya cykelintervaller på altanen. Jag önskar jag kunde få bränna av intervallerna löpandes på tartanen. Men icke!