2009-06-22

Tröskel och midsommarfirande

Venla på bra humör.

En fullmatad och trevlig midsommar är till ända och överraskande nog hedrade solen oss med att ibland kika fram mellan molnen. De första dagarna tillbringades vid sommarstugan i Sala där vi kopplade av, åt gott, bastade och även hann med en del löpning.

Strax efter klockan åtta på lördagsmorgonen surrade det till i mobilen bredvid sängen. SwissAlpine-Buuden hade några timmar tidigare gått i mål på 100km-VM-loppet(!) i Belgien och dessutom gjort det som andre man! Vi träffades som hastigast över en lunch i onsdags innan han stack ner till tävlingen. Vi snackade lite om hur han skulle lägga upp taktiken under loppet och fram till att det nog var bra om han skulle våga göra sitt eget lopp. Buuden messade att taktiken hade fungerat mycket bra då han fullföljde planen och faktiskt kom i kapp den japanske segraren med 7 km kvar att springa. Japanen var dock starkare sista biten in men Buuden höll undan bakifrån och bärgade ett EM-guld och VM-silver. Enastående!

Lite sporrad av Buudens framgång så körde jag ett tröskelpass genom Silverdal senare under helgen. Under ett 17km-pass sprängde jag in en fartökning över 40 minuter i progressivt utförande. Sex första kilometer snittades strax under 3:30 och avslutande sex kilometer på farter mellan 3:12 - 3:17. Bra flyt och känsla i kroppen och detta var det första passet sedan jag drog igång löpningen som jag kände att kroppen börjar svara upp igen. Sakta men säkert vevar man igång maskineriet och teknik, flås och styrka kommer så sakteligen tillbaka. Passet gav mycket mersmak och jag är nu lite hoppfull om att vässa till formen ytterligare med lite intervallpass framöver.

Elias gör en Nadal posé.

Inga kommentarer: