2009-07-14

5x1000/800m @72''/70'', P: 30'' stå 60'' 200m jogg

Intervallpassen står som spön i backen. Fyra stycken till antalet på sju dagar. Ni fattar själva, kroppen lider. Skallen säger pepp, benen säger opepp.

Tog mig ner till Sollentunavallen igår för nya banintervaller. En sliten allmänkänsla direkt från början och redigt tung uppvärmningsjogg är aldrig ett bra tecken innan ett stundande hårt intervallpass. Något sparringsällskap hade jag inte heller men åt andra sidan visade vädret sig från sin ödmjuka sida med mild vind.

Lamas plan löd: 5x1000/800m @72''/70''. Alltså alternerande intervaller om 1000m och 800m i 3:00 respektive 2:55-fart. Till detta gavs en ganska generös vila på 30'' stå följt av 200m på 60''. Om jag slarvade med vilan på förra banpasset så höll jag mig denna gång en bit under den tillåtna maxgränsen så Lamas måste rimligtvis vara på aningen bättre humör idag. Men som jag tidigare angivit var kroppen så pass slutkörd att jag hade det desto tyngre på intervallerna. Tusingarna lyckades jag hålla så när enligt angiven fart (72'' per varv). Dock blev jag plågsamt medveten om att brist på banträning samt sliten kropp inte medger någon vidare fartväxel. Jag kom helt enkelt inte upp i steget vilket gjorde att det blev tufft på 800ingarna som skulle gå i aningen högre fart. Sammanfattningsvis så låg jag något över planen men med tanke på det slitna allmäntillståndet samt avsaknad av sparring så var nog passet en godkänd genomkörare.

Gissningsvis kommer kroppen ett tag framöver fortsätta vara nerkörd då jag avser mata den med några fler kvalitetspass varannan dag. Det lär inte bli skönt och jag kommer säkert fråga mig själv några ggr vad jag egentligen håller på med. Men som alltid så härdar det onda och när man lättar på träningen så hoppas jag på lite extra superkompensation som lön för mödan.

4 kommentarer:

swyzak sa...

Håller med om att skallen ständigt e pepp på dom tuffa passen, men förståeligt nog svarar inte benen jämt... Men när det släpps av grottandet då jävlar...

Tröskelkungen sa...

Hel rätt bara att bita ihop och ge kroppen vad den tål. SM närmar sig. Jag håller tummarna!

Patrik Engström sa...

Swyzak:

Jo det gäller liksom att genomlida de tuffa passen då benen är som ekstammar. Viktigt är att skallen e på under de tuffa passen. Den härdas på samma sätt som benen. Och när man lättar då ska det banne mig rulla på av bara hel*ete. :)

Patrik Engström sa...

Tröskelkungen:

Tack för pepp! Jag biter i under några tuffa pass till. Sedan ska det lättas fram till SM.