2009-07-08

Banpremiär

Så var årets premiär på utomhusbana genomförd. Stack till Sollentuna vallen direkt efter jobbet igår och tajmade spöregnet lagom till uppvärmningen.

Efter lite uppvärmning och löpskolning så var det dags för 8x800m med målfarten 72'' per 400ing, dvs 3:00 per km. Inga märkvärdigheter men det som gjorde passet lite knepigt var den mycket korta joggvilan 100m på 30''. Lite fjärilar i magen innan start. Senast jag sprang banintervaller var i februari under inomhussäsongen. Jag misstänkte att jag skulle vara ruggigt ringrostig på bana. Frågan var nog bara hur mycket teknik man har tappat under skadeperioden.

Regnet fortsatte allt jämnt vräka ner på mig under passet. Det störde inte så mycket, värre var det med kastvindarna som dök upp då och då och sabbade löprytmen aningen under löpningen. Första hälften genomfördes utan större problem och jag kunde hålla ihop tekniken ganska bra. Värre blev det på den andra hälften då jag inte riktigt matchade Lamas skiss. Det blev då påtagligt att jag måste snäppa upp steg och teknik en aning om man ska hålla god nivå på framtida tartantävlingar. Det som fram för allt slet mycket under gårdagens pass var den suligt korta joggvilan på 100m och 30''. Nåväl, det var väntat att det skulle bli tufft. Hur som helst var det skönt att ha premiären avklarad. Får jag bara fortsätta nöta lite varv och tartan så ska det nog kunna hyvlas rätt mycket på snittfarten och återhämtningen under vilan.

Inga kommentarer: