2009-07-16

Första semesterdagen


Första dagen på semestern och rivstart direkt. Farfar kom förbi på morgonen och plockade upp mig så att vi tillsammans med barnen kunde bege oss till Furuviks sommarland. Vädret var verkligen strålande vilket underlättar då man har idel uteaktiviteter inplanerade.

Furuviks sommarland var en mycket trevlig bekantskap och bjöd på en hel del olika barnvänliga aktiviteter. Vi inledde med att besöka deras djurpark där vi fick se apor, getter, ormar, lemurer och kameler mm. Sedan begav vi oss till deras poolområde där barnen verkligen fick sprattla loss och bada. Efter detta väntade en glasspaus innan dagen avslutades med lite åkattraktioner på tivolit.

19:45 kostladdades det hos McD i Upplands Väsby innan vi var tillbaka hemma strax efter 20:00. En halvtimme senare snörde jag på mig de lätta träningsskorna för ytterligare ett kvalitetspass. Lite initialt orolig över hur sliten jag skulle vara i kroppen efter en hel dag med aktiviteter samt det sena matintaget. Överraskande svarade benen upp riktigt bra och passet blev en framgång. Lamas skiss var denna gång: 60' i <4:00-fart följt av fyra varv i Polisspåret i progressivt ökande fart med 10'' per varv. Jag satte benen i rullning och hamrade in ca 15 km mellan 3:45-3:50 utan att ta i. Jag gav benen fria tyglar och de svarade med att bara pinna på utan att gnälla det minsta trots dagens alla tidigare aktiviteter. Efter en timme hade jag kommit till Polisspåret där jag sedan brände av fyra varv i ökande fart enligt: 6:03, 5:56, 5:44 och 5:29. Mycket nöjd med passet och hur jag genomförde det. En genomgående positiv känsla genom hela passet som summerades till knappa 24 km. Passet bevisar återigen det jag känt på kvalitetspassen. Jag har klart bättre koll och pace på de längre intervallerna och tröskelpassen än på de korta snabba syraintervallerna på bana. Men det är bara att gnugga på så kommer även den komponenten snart att vara på plats.

2 kommentarer:

Ellinor sa...

Kul med snälla ben som springer av sig självt :-) hur långt är polisspåret enligt dig?

Patrik Engström sa...

Ellinor:

Sorry för sent svar. Du vet hur det är på semestern... Jag har mätt upp polisspåret till ganska exakt 1.6km om man varvar det från skogs-gymet. Till min hjälp har jag haft min GPS och ett 20-tal rundor i spåret som alla pekar på samma distans.