2009-07-27

Inkvarterade hos Buuden

Snart dags för nattning men innan dess kort bloggpost om dagens aktiviteter. Morgonen inleddes med lite packning och sedan avfärd från sommarstugan i Sala vidare mot Buud-land (Mora).

Vi anlände strax efter lunch hemma hos det Buudska hemmet och inkvarterade oss där. Buuden såg oförskämt fräsch ut trots att han bara några dagar tidigare hade mosat runt i alpbergen över 78.5 km och dessutom gjort det som den tredje snabbaste i loppets historia. Karln är verkligen helt otrolig och det är dessutom anmärkningsvärt hur snabbt han återhämtar sig efter dessa extra tävlingar. Eller vad sägs om en fjärde (andre svensk) placering på Stockholm Marathon, EM-guld/VM-silver vid 100km och nu tredje raka segern i SwissAlpine-marathon. Allt detta inom mindre än två månader! Ofattbart och hatten av.

Innan middag stack jag ut på ett distanspass med Buuden som farthållare på cykel. Vi jobbade oss runt på en runda som innehöll både sankmark, grus, skog och fin-asfalt. Buuden var dessutom inte sen på att hooka upp mig med den ny korade segraren på O-ringen, Martin Johansson, på morgondagens intervaller. Verkligen inspirerande att få träna tillsammans med en av Sveriges bästa orienterare. Jag jämnar dock ut oddsen lite genom att harva tartan med honom istället för att ploga skogsmark. Skönt med en orienterare på banan, då behöver man inte oroa sig för att springa vilse.

Inga kommentarer: