2009-07-20

Kolmården tur och retur


I lördags kom Marikas syster, hennes make och deras två söner på besök hos oss. Fullt ös direkt från ruta ett. Ett hus med fyra barn i åldrarna 1-5 år är ett trångt hus. Barnen röjer intensivt, utan pardon och ljudnivån för tankarna till mindre vulkanutbrott.

Nåväl, för att aktivera de små huliganerna så packade vi alla ner oss i bilarna och drog ner för två dagar vid Kolmårdens djurpark. Mycket creds ska ges till denna djurpark som har mycket gott att erbjuda. Under dag 1, söndag, var vädret lite kyligt och regnigt. Detta spelade dock inte så stor roll då vi var väl förberedda med regnkläder. Faktum är att det lite sämre vädret gjorde att det var mindre folk i parken, lättare att röra sig och se djuren. Dessutom var djuren väldigt aktiva då de annars i varmare väder ofta tenderar till att ligga och slöa i skuggan.


Idag var det dags för dag 2 och den inleddes med safari. Besök hos björnar och lejon går självklart hem hos barnen. Sedan fortsatte vi med ytterligare lite djur-sightseeing innan barnen fick leka av sig lite i Bamses värld. Två intensiva dagar med mycket gående och bärande var till ända. Men det var riktigt kul och barnen gillade verkligen alla djur.2 kommentarer:

Anonym sa...

Och träningen då...?!?

;-D

Patrik Engström sa...

Anonym:

Haha, jag tänkte lätta upp bloggen med lite familjeliv osså men du har rätt. Självklart ska jag redogöra lite för hur träningen gått. I fredags körde jag 5x2.5km i Ursvik. Höll upp löpningen bra tills fjärde intervallen då det snabbt blev tungt. 26 grader och tunga ben (sex intervallpass på elva dagar).

Under söndagen och måndagen var benen fortsätt ganska tunga till följd av mycket gående på Kolmården. Men jag stack ut på kvällarna för knappt en mils löpning på ben som gick överraskande lätt. Snittade strax under 4:00 med låg puls. Kanske har kroppen sugit upp träningen och sakta men säkert återhämtat sig.