2009-07-13

Man mår som man förtjänar

Den första förberedelseveckan inför SM är avklarad. Knappt tre veckor kvar att få lite fason på kropp och löpning. Jag kan sammanfatta min nuvarande löpning som mer seg och uthållig än riktigt snabb. Till bana och 10000m behöver man givetvis båda dessa komponenter men det ska skruvas och filas i några kommande gruvpass så förhoppningsvis ska även snabbheten förbättras.

Under lördag begav jag mig ner för veckans andra banpass vilket genomfördes tillsammans med Seas från klubben. Härligt med sparring och Seas såg riktigt fin och lätt ut. Han har haft en bra utveckling denna säsong och kommer fortsätta ta fina skalper och placeringar om han fortsätter så här.

Lamas skiss var 10x600m i 70''-fart per 400ing vilket ger en km-fart på 2:55. Vilan var jogg 200m på 55''. På Sollentuna vallen blåste det tyvärr mindre storm, flaggorna stod som streck i vinden. Detta fick till följd att löpningen blev oerhört ryckig. En snabb 200ing och sedan stod/sprang man bokstavligen still i motvinden. Öppnade aningen optimistiskt (är inte fartkalibrerad än) vilket jag fick plikta lite för mot slutet. Höll dock målfarten även om jag slarvade med joggvilan de tre sista intervallerna som då steg upp mot 58-59''. Jag gör det lätt för mig och skyller på den svåra vinden där vi fick ödsla mycket kraft i onödan. Lamas ignorerar dock en sådan bortförklaring och grimaserade istället lite och signerade sitt mail till med mig en arg smiley.

För första gången sedan jag kom tillbaka från skadan så körde jag löpning varje dag under veckan vilket innebar att jag även kom upp i knappt 11 mil. Inte så mycket men med tanke på att kroppen inte är lika härdad och att veckan innehöll tre slitiga intervallpass så var jag ordentligt sliten på söndagskvällen. Intervallpassen kan sammanfattas med:
1. 8x800m @72'' per varv, P: 30'' 100m jogg (bana)
2. 4x10' @3:10->3:05, P: 2' jogg
3. 10x600m @70'' per varv, P: 55'' 200m jogg (bana)

Jag kommer fortsätta prioritera fart och kvalité framför mängd denna vecka för att få in mer speed till SM. Tre nya intervallpass är inplanerade med start idag på vallen.

Snälla vädret, låt det blåsa lite mindre då. OK?