2009-07-01

Segway

Segway, en kul med udda skapelse.

Igår var det projektavslutning på jobbet med lite mat och dryck samt tillhörande aktiviteter. Projektgruppen begav sig in till stan för att i Sergel-gallerian hyra ett gäng segways. Efter en kort introduktionskurs så väntade sedan en timmes segway-åkning ut på Djurgården.

Mäkta kul och vädret hade vi som sagt lite flyt med. Kunde nog inte bli bättre. Upplevde en lite semi-suspekt känslan när jag rullade runt på Djurgårdens härliga asfalt utan att springa. Är ju van att äta asfalt löpandes och Djurgården är nästan som ett mecka för löpare. Nåväl, man kan inte få allt. Att rulla segway var hur som helst väldigt kul och jag kan varmt rekommendera er som inte provat att göra ett försök. Genom små lutningar framåt eller bakåt så styr man den och det var överraskande hur snabbt man hade kontroll och kunde försöka sig på att provocera hur mycket maskinen pallade med.

Som prylgalen började jag snabbt fundera på man inte skulle behöva en sådan här segway hemma också. Prislappen på fjuttiga 73 000kr avlivade dock snabbt dessa tankar. Tyvärr.