2009-07-07

Skiss

Igår anlände den med e-posten. Den efterlängtade träningsskissen alltså. Tio slitiga kvalitetspass vilka ska utföras i varierande intensitet, längd och underlag. Godis för ögonen, plåga för pump och ben.

Passen ska utföras på lite drygt tre veckor med fokus inför kommande SM 10000m som i år kommer avgöras i Malmö av alla ställen. Flygbiljetter och hotell är nu bokade till den nätta kostnaden på 3000kr. Fan, det var bättre när SM avgjordes på bilavstånd från Stockholm. Man har ju blivit lite bortskämd med de senaste årens SM: Sollentuna 2006, Eskilstuna 2007 och Västerås 2008.

Hälften av passen ska utföras på bana och den resterande hälften på asfalt eller i kuperad terräng. Jag har inte tagit ett steg ännu på utomhusbana denna säsong. Inte ett enda steg. Det ger mig lite huvudbry då bana ofta handlar om att härda skallen mentalt i att nöta varv efter varv så nära smärtgränsen som möjligt. Sedan gäller det även att optimera teknik och steg så att man får ut så mycket som möjligt på tartanen som bekant är helt förskonad från höjdmeter. Helt klart ett annat sätt att löpa än på landsväg eller terräng. Nåväl, det lär gå tungt i början innan skalle och ben sakta förmodas rätta in sig i ledet. Premiären sker i kväll på Sollentuna vallen. Vi får se hur mycket jag kommer lida för att matcha Lamas skiss.

2 kommentarer:

Gurra sa...

Grymt! Hoppas du får till några riktigt feta pass framöver. Jag kommer och kollar i Malmö.

Anonym sa...

Ser fram emot en fyllig avrapportering hur passen avlöper allt eftersom. Vad har du för resultats- och tidsmässiga mål med SM?

Själv blev det 2 km imorse, följt av 3 km uppför, 3 km nedför, 10*30 s med 30 s vila och sen jogg 2 km. Var lite crispig i benen.