2009-07-30

Tankar inför SM

Dan före dan.
Dan före SM.

Går mest hemma och drar. Barnen och Mamma Marika är i Finland så huset ekar tomt. Försöker blida tiden med lite sim-VM, tv-spel och allmänt slapp. Svårt det där med att ha för mycket ledig tid. Jag är ju van att ha ett rätt tajt tidsschema så det är en lite ovan situation för mig. Ännu mer bisarrt är det att man inte kan fördriva tiden med massor av träning.

Det är svårt det här med formtoppning och anspänningsbalans. Jag har trots allt sprungit några tävlingar under åren men trots detta är det lika svårt att försöka få till en bra formtopp till ett mästerskap eller viktig tävling. Dessutom gäller det att hålla nerverna under kontroll och inte hetsa upp sig i onödan. Självklart är det bäst är att fokusera på sig själv och inte på konkurrenter eller andra saker man ändå inte kan påverka. Men det är svårt, tankarna rinner lätt iväg och skapar fjärilar i magen.

I år är jag ensam nere i Malmö-land. Lamas har arbetsuppgifter på hemmaplan och kan således inte följa med ner och coacha mig under loppet. Självklart ett avbräck men jag ska försöka springa klokt och göra honom stolt. I år har jag inte heller stöd från familjen som brukar sitta på läktaren under SM. Också lite tråkigt men så är det när SM ligger långt ifrån hemmets trygga vrå.

Jag brukar ju ha en liten poll inför ett svenskt mästerskap där ni får rösta på vem som vinner SM men har faktiskt glömt bort detta inför detta mästerskap. Jag nöjer mig med att kort redogöra för de som jag tror kommer slåss om medaljerna på herrarnas 10000m. Min favorit till segern är Adil Bouafif. Han har övertygat stort i år på många distanser förutom på Stockholm Marathon där han klappade igenom fullständigt. I Trosa var han dock tillbaka i god form och tvålade dit Sjökan ganska ordentligt. Främsta utmanare till Adil blir nog Käcken och Skoogen. Jag är dock inte helt säker på att Skoogen kommer till start, han kanske väljer att enbart fokusera på 5000m där konkurrensen är stenhård. Fjolårets dubble mästare på både 10000m och 5000m, Sjökan, kommer nog få det tufft att försvara sina titlar. Dels har han inte haft en kanonsäsong och dels är motståndet nästan tuffare i år på båda distanserna.

Annars känns det lite tomt nu när Tour de France är över. Det var så skönt att bara kunna knäppa på tv:n under eftermiddagen och mötas av stenhårda bergsintervaller ackompanjerade av Vachis kommentatorröst. Visst, det pågår just nu sim-VM och det dämpar tomheten en aning.
Man bara lite.
Inte tillräckligt.

3 kommentarer:

Gustav sa...

Som sagt kommer jag och kollar + hejjar under helgen. Behöver du hjälp med något får du säga till, jag bor som sagt i Lund, 10 minuter från Malmö.

Patrik Engström sa...

Gustav:

Det var snällt av dig! hoppas vi kan byta några ord efter loppet, det vore kul att träffas. Du får se till att rycka tag i mig då jag säkerligen är lite vimmelkantig efter målgång.

Jag flyger ner på morgonen till Malmö och kommer bo natten till söndag på hotell Scandic. Sedan tar jag tåget på morgonen till Kastrup för att därifrån flyga till Finland.

raybanoutlet001 sa...

detroit lions jerseys
true religion outlet store
true religion outlet store
ugg boots
louboutin shoes
ed hardy uk
tennessee titans jersey
louboutin shoes
michael kors handbags
michael kors handbags