2009-08-25

Dags för 25 tartanvarv

Ingen rast ingen ro, idag är det återigen tävlingsdags då Långlöparnas kväll går av stapeln på Stadion. Loppet är 10000m/25 tartanvarv och ska plogas i ett förhoppningsvis gott tempo. Jag har länge sett fram emot den här tävlingen och med tanke på den senaste tidens nyckelpass så tycker jag att det borde finnas goda möjligheter att fila lite på årsbästat på distansen.

Jag hoppas kunna samköra lite tillsammans med några gamla hederliga kombattanter. Unicorn-Linus har visat god form på sistone tillsammans med Jayo som nu på allvar är tillbaka efter en hel drös av skador och sjukdomar. Iron-Micke från Vallentuna är anmäld och från Uppsala kommer Hinderlimpan och Trädroten ner. Trädroten har sprungit bra i år och har tydligen siktet högt ställt inför dagens lopp. Är han en tänkbar vinnare?

För min egen del känns benen bra och jag är ordentligt peppad. Nu gäller det bara att skallen är med mig alla varven. Att springa 10000m är minst lika påfrestande för koncentrationen som konditionen. Således är det viktigt att man håller intensiteten uppe hela tiden med gott fokus utan att slappna av då dyrbara sekunder snabbt rinner undan.