2009-08-20

Hemgång

Snart hemgång från jobbet och sedan lite lätt distans innan jag plockar upp barnen från dagis. Känns lite märkligt att kunna bege sig hemåt redan strax efter klockan tre men är man redan incheckad och klar för jobb klockan sju och dessutom kryddar detta men en kort medhavd lunch så har man skrapat ihop lite drygt åtta timmar och är således entledigad.

Det är så skönt att komma hem efter jobb och träning och knäppa på fin-TV:n och mötas av friidrott hela kvällen. Redan nu börjar tyvärr en fadd lite besk smak infinna sig i munnen. Vad händer när friidrotts-VM är slut? Hemska tanke. Nåväl, fortfarande finns det några riktiga guldkorn kvar under mästerskapet. Damernas och herrarnas marathon samt 5000m. För damerna ska det bli intressant att se om Dibaba kommer till start och bland herrarna hoppas jag innerligen att Bekele orkar dubblera och bjuder upp till dans på samma sätt som han gjorde på 10000m. Han var så pass överlägsen under detta lopp att kollegorna på jobbet som normalt sett aldrig greppar långdistanslöpning eller orkar genomlida att se på 25 tartanvarv var helt tagna på kafferasten dagen efter. Bekele är ett både ett märkligt och fantastiskt konditionsfenomen. Desto snabbare han springer desto lättare ser det ut. Så pass fenomenal teknik har han. Och att bomba in 61'' och 63'' varv är helt otroligt. Det är liksom från en annan planet. Och Tadesse förlorade inte ett guld, en Bekele i högform flyttar man inte på. Istället sprang han till sig ett silver genom att hålla ett så högt tempo att de spurtstarka Kenyanerna tvingades släppa.

2 kommentarer:

Walter sa...

Bekele får mig att bli lite osäker om Haile Gebrselassie verkligen är den största någonsin (i mina ögon). Jag får gåshud varje gång jag ser honom springa. Mäktigt.

Men för att bli störst måste Bekele springa sub-121 på maran. ;-)

Patrik Engström sa...

Walter:

Bekele kan springa alla typer av lopp. Soloborrnignar mot sina egna rekord eller mästerskap för placering och dessutom har han även en av de absolut bästa avslutningarna.

I mina ögon är han världens bäste genom tiderna. Han är komplett. I alla fall när det gäller ban- och terränglöpning. På halvmaran och marathon har han lite kvar att bevisa men med rätt träning och motivation så har han alla förutsättningar att förbättra Hailes världsrekord.