2009-08-31

Kräftskiva

Kräftskivan i fredags vid Töreboda tillsammans med Mamma Marikas arbetskollegor var som väntat mycket trevlig och bjöd på obegränsat med svenska signalkräftor och gott sällskap. Man blir plågsamt medveten hur stor skillnad det är i smak och storlek om man jämför svenska kräftor mot till exempel turkiska eller kinesiska.

På kvällen väntade sedan bad i varm tunna på en flotte utmed Götakanal. Mäkta skönt att mjuka upp kropp och leder i knappa 50 grader samtidigt som man kunde blicka upp i himlen och beskåda hela himlavalvet med alla dess stjärnor.

Under lördagen var det olika aktiviteter där jag och Marika smidde(!) en hängkrok och kapsylöppnare. En ny och lite udda prövning. Man kan väl lätt påstå att jag inte har någon framtid som smed i alla fall. Strax innan lunch hann jag även med ett distanspass utmed Göta kanal och som vanligt var det totalt flackt men ack så vacker miljö.

Under söndag väntade ett långpass med insprängd snabbdistans. Tidigt på morgonen plockade jag upp Herr Larm innan vi fortsatte till Bergshamra där vi mötte upp Jayo. Tillsammans fortsatte vi vidare till Norra Djurgården där vi genomförde två varv på Premiärmilsbanan innan vi vek av tillbaka in mot stan. Jag vek där av hemåt medan Herr Larm och Jayo fortsatte in mot stan. Totalt sett blev det knappt 28 km på cirka 1:50 där farten under snabbdistansen låg mellan 3:40 - 3:20 och uppmättes till 13 km. Bra träning inför kommande Lidingöloppet.