2009-08-12

Målade naglar?

Elias har fått en målarbok med Star Wars-motiv och målar som en besatt. Med djup koncentration målar han bild efter bild och övervägar noga färgsättningarna. Men så stannar han upp och kliar sig i huvudet. Plötsligt är något galet. Bilden han precis håller på att måla föreställer Darth Vader och Prinsessan Leia. Inget konstigt med det men Elias ställer ändå följande fråga:

Elias: Pappa, hur ska jag måla den här bilden?
Pappa: Hur menar du då?
Elias: Alltså, Prinsessan Leia. Hur målar jag hennes händer?
Pappa: Hennes händer?
Elias: Ja, alltså har hon målat sina naglar röda eller inte?

Pappa Patrik ställd. Jag betraktar mig ändå som en semi-guru vad gäller Star Wars-prylar. De tre första filmerna präglade i stor grad min uppväxt då jag var litet barn. Men trots detta har jag inte en blekaste aning om huruvida Prinsessan Leia målade sina naglar eller inte.

Det blir nog till att se om rullarna.
För mig blir det kanske för 57e gången.
För Elias blir det första gången.
Kontraster...