2009-08-05

Resandet fortsätter

Återigen en suligt tidig uppstigning och sedan omedelbar avfärd mot de mörka finska skogarna. Tillsammans med stora delar av Mamma Marikas familj åkte vi till utkanten av Koupio. Efter en försmädlig felåkning (jag oskyldig till den) så anlände vi under senare delen av eftermiddagen.

Efter lite välkomstfika så svidade jag om till arbetskläder och begav mig ut på ett distanspass. Kroppen är verkligen underlig ibland. Trots gårdagens slitiga hemresa från Tallinn och sedan hela dagen i bilen idag så var benen ruggigt sugna på löpning idag. Landsvägsterrängen är här i området ordentligt kuperad men benen levererade ändå stadiga kilometer ner mot låga 4:00 med en mycket låg snittpuls. Ett gott besked, är de bara hälften så pigga på morgondagens intervallpass så kommer det bli goda tider.

Efter passet båtade vi över till en ö där Mamma Marikas släkting äger en mindre sommarstuga med tillhörande vedeldad bastu. Grillning, bad och bastu. Allt gott.

7 kommentarer:

Gustav sa...

Jag vågar nästan inte säga hur avundsjuk jag är! Grill OCH bastu! En annan har ju växt upp med bastu flera gånger i veckan, men här i skåne tycks det inte finnas en enda.

Snorkkis sa...

Kunde vara jag som skrivit Gustavs kommentar. Avundsjuk! Riktig finsk bastu; i Stockholm finns det inte heller några sådana.

Skönt att benen kändes bra trots att uppladdningen inte var optimal; ett formbesked kanske?

Patrik Engström sa...

Gustav:
Semester i Finland under sommaren kretsar ofta kring dessa två ting: grill och bastu. Bastu e varkligen najs och att få en vedeldad bastu är oerhört härligt!

Patrik Engström sa...

Snorkfröken:
Nä, riktiga vedeldade bastu är en klar bristvara i Stockholm och säkert hela Sveige för den delen.

För två sommar sedan så skeppade vi över svärfarsan som tillsammans med oss i en vecka hamrade oavbrutet på en bastu vid vårt landställe i Sala. Resultatet blev oslagbart. Vedeldad stor och generös bastu med sjöutsikt. Fantastiskt härligt!

Snorkkis sa...

Mycket möjligt att jag letar upp er bastu i Sala i ren desperation. Konstigt att inte alla landställen har bastu här i Sverige; i Finland får du leta med lykta efter ett landställe utan bastu.

Patrik Engström sa...

Snorkfröken S:
Du e så välkommen så välkommen förbi sommarstugan! Jag eldar upp den åt dig efter ditt löppass!

Jag ger dig några teaser-bilder:
http://patrik.familyengstrom.com/2007/08/bastu-with-view.html

http://patrik.familyengstrom.com/2008/04/utflykt-och-pollen.html

Hur kommer det sig att du är så pepp på finnbastu? Många i Sverige är ju normalt sett helt lost på bastu. Och som man brukar säga i Finland om sommarstugor: Först bygger man bastun, sedan bygger man sommarstugan! :)

amany sa...https://khalejmovers.com/دينا-نقل-عفش-مكة/