2009-08-04

Tallin tur och retur

Efter SM har jag verkligen levt ett nomadliv. Vaknade upp dagen efter tävlingen relativt pigg vilket indikerar att det fanns en hel del till att plocka ut ur kroppen. Efter frukost tog jag tåget från Malmö central till Kastrup där jag reste vidare till Helsinki och återföringen med familjen. Som jag saknat dem!

Attans tidigt på måndag morgon begav vi oss till Tallinn med en färja från Helsinki. Strax innan lunch hade vi anlänt till Pirita Top Spa hotell som låg direkt ut med havsstranden. Tydligen hade detta område/hotell byggts till Rysslands (dåvarande Sovjetunionen) sommar-OS 1980 för att handha seglingstävlingarna.

Vid hotellet var redan stora delar av Mamma Marikas övriga familj inkvarterade. Knappt 10 minuters promenad från hotellet låg en stor och härlig sandstrand där vi kunde släppa ut barnen på grönbete. Jag själv hann med lite distanslöpning utmed havsstranden som tack vare exakt noll höjdmeter resulterade i att faren låg nära 4:00 trots att handbromsen var åtdragen.

Idag åkte vi tillbaka till Helsinki för att omgående tvätta och packa om resväskorna för avfärd mot Koupio imorgon bitti. Som jag skrev inledningsvis: nomadliv.