2009-08-06

Tartankänning i Kuopio

En lugn och härlig sommardag vid en sommarstuga ute på en för mig okänd sjö i Vehmersalmi. Barnen har lekt och badat och även varit ute och fiskat med morfar. All good.

På eftermiddagen stundade det intervaller för min del. Problemet var bara att närmsta tartanbana låg 5.5 mil härifrån. Efter lite hjärnkris så tog dock begäret efter tartan befälet varefter jag satte mig i bilen och åkte till Kuopios fina friidrottsstadion.
Lamas skiss löd: 1200/1600/2000/2000/1600/1200m i 73’’-fart per 400ing. Pausjogg i 400m på 1:50. Det stora problemet med dagens pass var värmen. I skuggan visade termometern 26 grader så jag hade på känn att det skulle bli oerhört svårt att matcha planen.

Benen kändes bra och pigga trots gårdagens långa bilresa och jag sprang tom lite snabbare än planen första hälften. Under andra 2000ingen blev dock magen rutten varefter jag skar ner den till 1600m innan jag tvingades uppsöka toa. Efter det besöket avslutade jag stegen med 1200ingen. Som kompensation för den uteblivna 2000ingen så körde jag 5x400m i progressivt ökade fart från 72’’’ ner till 67’’ med överraskande god känsla. Sammantaget ett riktigt bra pass som tack vare den semitropiska hettan blev riktigt slitigt.

Sammanlagt blev det 11 mils bilåkning i totalt 90 minuter för att ploga loss 41 träningsvarv på tartanen under 82 minuter. Ibland undrar jag om jag faktiskt är spritt språngande galen.

7 kommentarer:

Gustav sa...

Klockrent!
Hur var det nu...jo! That's the way the cookie crumbles! Eller kanske the tartan.. :)
Grymmers sprunget!

swyzak sa...

Galet, hängivet... Vad gör man inte för 400 m´s varv av orange(?) härlig tartan!

Anonym sa...

Det är kärlek, inspirerande! //Pierre

Patrik Engström sa...

Gustav:
Tack för pepp! Det var skönt med lite tartan-känning även om jag höll på att få värmeslag!

Patrik Engström sa...

Swyzak:
Well, u know the drill! Ibland måste man bara ha tartan...

Patrik Engström sa...

Pierre:
Tack! Tartan = kärlek! :)

amany sa...


https://www.alraid-sa.com/نقل-عفش-داخل-مكة/
https://www.alraid-sa.com/نقل-عفش-داخل-جدة/
https://www.alraid-sa.com/شركة-نقل-عفش-من-جدة-الى-الرياض/