2009-08-13

Tröskelpass

Sista kvalitetspasset i Finland innan hemfärd tillbaka till Svedala blev ett tröskelpass som genomfördes i mördande sommarhetta. Kvicksilvret visade 26 grader i skuggan då jag påbörjade passet på eftermiddagen. Optimalt hade nog varit att vänta och köra passet på kvällen men det passade inte in i schemat varvid det fick bli bastulöpning istället.

Lamas hade skissat upp ett tröskelpass som bestod av progressivt ökande fart från 4:00 ner till 3:15 enligt följande:
0-15': uppvärmning
15'-25': 4:00->3:45/km
25'-35': 3:45->3:35/km
35'-45': 3:35->3:30/km
45'-55': 3:30->3:25/km
55'-65': 3:25->3:20/km
65'-75': 3:20->3:15/km
75'-85': nerjogg

Efter den initiala uppvärmningen skulle alltså farten ökas enligt var tionde minut och jag fick anstränga mig lite för att memorera skissen. Det är en saka att göra det i godan ro framför datorn men när ben och skalle skriker efter lite vila så är det svårt att minnas de exakta detaljerna.

Landsvägsterrängen i Veikkola är bitvis väldigt kuperad så på vissa partier fick jag slita på ordentligt för att matcha skissen. Trots detta blev utfallet på passet riktigt bra och jag matchade Lamas skiss och ofta lade målfarten aningen snabbare på vissa partier. Med tanke på kuperingen och värmen så tyckte jag passet var en bra genomkörare. Riktigt nöjd med att få till ett kvalitetspass med lite höjdmeter inför stundande Midnattsloppet som är mäkta kuperat på vissa ställen.

7 kommentarer:

Mackan sa...

Du kommer bli grym att tas med på ML! :-)

Anonym sa...

Man hinner rätt många kilometrar på ett sådant pass va? Hur känns det att springa i 3,15-fart utan att dra på sig syra?

yoie sa...

va kul då ses vi i sthlm på Lördag :) lycka till
//yoie

Patrik Engström sa...

Mackan:
He, jag ska försöka göra mitt bästa. Ska bli intressant att testa den nya backiga bansträckningen.

Patrik Engström sa...

Anonym:
Jag tror jag summerade ihop passet med gps-klockan till lite drygt 23 km. Ha, ja du hur det känns? Jag har skallen full med fokus på att hålla puls och teknik under kontroll så man kan borra på. Lite syra drar jag nog på mig i 3:15-fart (det är väl i stort sett min halvmarafart) frågan är bara hur länge man klarar av att skölja bort den innan den får överhanden. :)

Patrik Engström sa...

Yoie:
Jepp, vi måste se till att träffas! Jag kommer iallafall till prisutdelningen vid scenen för att se dig där uppe.

amany sa...


شركة تنظيف بالمدينة المنورة
شركة كشف تسربات بالمدينة المنورة
شركة نقل عفش بالمدينة المنورة
شركة رش حشرات بالمدينة المنورة
ارخص شركة نقل عفش بالمدينة المنورة