2009-09-25

Dags för 30 km i Lidingö

Dagen innan Lidingöloppet och jag sitter här och våndas lite på jobbet. Dagarna innan och framför allt timmarna innan ett lopp är för mig oerhört jobbiga. Anspänningen inför de lite tuffare och viktigare tävlingarna är klart högre och man känner ett sting av tävlingsnervositet.

De senaste dagarna har jag mestadels gått omkring på nålar och försökt att undvika att åka på någon sjukdom. Till min stora besvikelse fick jag både 2006 och 2008 bryta loppet på grund av förkylning. Varenda hostning eller nysning fick mig att hålla andan och snabbt som attan förflytta mig till ett nytt icke kontaminerat utrymme.

Bortsett från den lilla magslängen i söndags så verkar det som om jag faktiskt kommer klara mig från sjukdom eller skada och kunna rada upp mig på startlinjen imorgon frisk och kry. De tyngsta svenska favoriterna måste tillskrivas Käck, Lill-Lasse och den comebackande Algers. Inkluderar vi de importerade H-kenyanerna och finnarna så kommer vi nog upp till knappa tio till antalet. Andra svenskar som borde prestera gott på denna sträcka och terräng är SwizzAlpine-Buuden och bröderna Gross.

För min egen del så känns formen ok. Sedan min bäckenbensskada så har jag lyckats få lite fart på benen och känner mig konkurrenskraftig på sträckor runt milen. Snabbheten är det således inget fel på. Vad gäller uthålligheten så är det lite större frågetecken. Jag har medvetet inte plogat så mycket mängd sedan jag kunde börja träna löpning igen efter skadan samt kört ett väldigt begränsat antal långpass. Frågan är således hur jag kommer kunna hantera den kritiska sista milen. Målsättningen är nytt personbästa. Det blir säkert inte en walk in the park men jag kommer sälja mig dyrt.

Motivationen är det inget fel på.
Jag är så laddad att jag nästan självantänder.

2 kommentarer:

Ellinor sa...

Stort jättelycka till!!!!

NiklasN sa...

Bra jobbat!