2009-09-15

En helg vid sommarstugan

Elias visar upp skörden av kantareller.

Oj oj, en sen bloggpost som blev ännu senare då den inte riktigt ville publiceras då jag sent omsider ikväll klickade iväg den ut i Cyber Space.

Nåväl, nytt försök. Redan under fredagskvällen begav sig familjen ut till Sala och sommarstugan. Det har varit väldigt tävlingsintensivt de senaste veckorna med ideliga helgaktiviteter så med hänsyn till detta var det extra skönt att åka till landet och bara koppla av ett tag.

Lördagen inleddes med lingonplockning och till vår stora förtjusning hittade vi även massor av kantareller. Jag är varken svampexpert eller svampplockare men när det helt plötsligt uppenbarar sig en liten kantarellarmé mitt framför ögonen så måste man ju plocka upp de stackarna. Senare under dagen rastade vi barnen vid en lekpark innan jag stack ut på ett långpass med tröskelinslag. Jag tog mig ut till terrängspåret Annedal där jag höjde farten och snurrade runt i 18 km på deras 3km-slinga. Jo, jag gillar varvbanor. Hur som helst en riktigt bra genomkörare som kunde utföras utan allt för mycket slitage. Kuperingen i terrängspåret var bitvis ganska krävande så det var mycket nyttig träning inför Lidingöloppet. Totalt blev det 25 km där de 18 km plogades med ett snitt på 3:34 km/h.

Under lördagskvällen studerade jag självfallet noggrant resultatlistan från Stockholm halvmarathon. Det var en del lite överraskande resultat. Dels de som höjde sig några snäpp samt några som inte kom upp i förväntad nivå. De två stora utropstecknen måste ändå vara klubbkamraten Seas som går från klarhet till klarhet och Handbollspolacken. Verkligen kul att det går så bra för dem och jag hoppas naturligtvis på lite samkörning ner mot fina tider på Lidingö tillsammans med dem.

Inga kommentarer: